Inne- och utelistan.
1 av 5
Inne- och utelistan.
Bilden som blev en succé.
2 av 5
Bilden som blev en succé. - Foto: Daughterofthesun77.blogspot.com
Serhan Cetin räddade en man som ramlat ned på tunnelbanespåret.
3 av 5
Serhan Cetin räddade en man som ramlat ned på tunnelbanespåret. - Foto: Privat
Tommy Hansson gillar ryska lagar.
4 av 5
Tommy Hansson gillar ryska lagar. - Foto: Scanpix
Nicole är bara 16 år men har redan slagit igenom stort.
5 av 5
Nicole är bara 16 år men har redan slagit igenom stort.

Veckans inne- och utelista

VECKA 34: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 34:

INNE

1. Serhan Cetin

23-årige Serhan Cetin såg hur en berusad 20-årig man föll ned på tunnelbanespåren vid Stockholms centralstation. Då tvekade han inte utan plockade med sig Fredrik Hedström och hoppade ned på spåren för att hjälpa mannen upp. Fredrik berättade sen vad som hade hänt med ett inlägg på Facebook och Serhan hyllades rejält. Synnerligen välförtjänt, alltså.

2. Nicole Falciani Grängshem

Hon har spåtts att bli den nya Kenza Zouiten av storbloggerskan Tyra Sjöstedt. Tidigare bloggade hon på nickys.se men nu tar Nicky plats hos Modette. Följ hennes blogg här

3. Rackartygarna

Sex grabbar som gör synnerligen korkade saker och filmar det. Kan det verkligen vara något? Svaret är faktiskt ja – Rackartygarna gör det bättre än vad några svenskar gjort förut och till hösten belönas de också med en egen teveserie.

4. Svennis

Svennis, hur kan han vara inne? Egentligen så är han väl inte det heller. Men eftersom att det nu framkommit att hans gamla rådgivare Samir Khan blåst honom 100 miljoner kronor behöver han antagligen all uppmuntring han kan få.

5. "Ammar-Amy"

Bilden är förvisso gammal men nu går Amy ut och säger att den inte alls är arrangerad. Ni vet bilden? Den där Amy naken står på huvudet och ammar sin dotter.

UTE

1. Revolutionära Fronten

I måndags var det dags igen. En ung kvinna i Västerås attackerades av, vad polisen misstänker är, vänsterextrema Revolutionära Fronten. Och enligt polisen är det antagligen "bara början". Suck.

2. Homofoba utspel

SD-profilen Tommy Hansson tycker att Rysslands antigaylagar är en bra idé. Och sverigedemokraten Christian Westling, känd från järnrörsskandalen, tycker att Kajsa Bergqvist är "en klyscha av en lesbian". Fräscht? Inte direkt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!