Måndag 19 Apr
Stockholm

Veckans inne- och utelista

Lista
En summering av veckan som har gått. Foto: Jessica Gow / TT / NTB Scanpix

VECKA 38: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 38:

INNE

1. iOS 7

Apples nya operativsystem, som lanserades på onsdagen är snyggt, stilrent och enkelt. Dessutom tillkommer flera nya funktioner som gör det lättare att använda telefonen. Det här kan vara vad företaget behövde för att inte tappa mark mot Samsung och övriga konkurrenter.

2. Huddingepolisen

Man får ändå ge konstaplarna i Huddinge i södra Stockholm att det var kul att posera med den (förmodligen berusade) mannen som blivit fasttejpad mitt i vägen. Även om det så klart hade varit roligare om de sedan bara åkt därifrån.

3. Project Unbreakable

Även om citaten från våldtäktsmännen är hur vidriga som helst är 21-åriga Grace Browns fotoprojekt mer än lovvärt. Det ger verkligen perspektiv på saker och ting att titta på bilderna. Det går liksom inte att värja sig.

4. Mord

11 mord på 24 dagar. Det har varit en rejäl boom av dödliga brottsfall den senaste tiden. Fastän polisen menar att det inte finns någon större fara för allmänheten är det obehagligt och förbannat onödigt. Som tur är verkar några av morden vara på väg att klaras upp.

5. Att matchen återupptogs

Det var hemska scener som utspelade sig på Tele2 Arena på torsdagskvällen. Men mitt i mörkret så var det trots allt något positivt att matchen till slut återupptogs. En seger för fotbollen. Nu måste förbundet ta tag i den inkonsekvens som gjort att tidigare matcher avgjorts vid ett skrivbord.

UTE

1. Nazistmarsch i Stockholm

Att anhängare till ett parti som vill skapa ett "etniskt homogent livsrum" i Sverige paraderar på Stockholms gator är svårt att ta in. Men skrämmande, ja det är det.

2. Åklagaren i Umeå

En pedofil som erkänt att han utfört oralsex på en sexårig flicka frias helt – för att åklagaren gjort en jättemiss och skrivit fel år. När Nyheter24 ringer upp vill hon inte ens kommentera. Det är ett pinsamt misstag för det svenska rättsväsendet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela