Lista
En summering av veckan som har gått - Foto: Jessica Gow / TT / NTB Scanpix

Veckans inne- och utelista

VECKA 38: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 38:

INNE

1. iOS 7

Apples nya operativsystem, som lanserades på onsdagen är snyggt, stilrent och enkelt. Dessutom tillkommer flera nya funktioner som gör det lättare att använda telefonen. Det här kan vara vad företaget behövde för att inte tappa mark mot Samsung och övriga konkurrenter.

2. Huddingepolisen

Man får ändå ge konstaplarna i Huddinge i södra Stockholm att det var kul att posera med den (förmodligen berusade) mannen som blivit fasttejpad mitt i vägen. Även om det så klart hade varit roligare om de sedan bara åkt därifrån.

3. Project Unbreakable

Även om citaten från våldtäktsmännen är hur vidriga som helst är 21-åriga Grace Browns fotoprojekt mer än lovvärt. Det ger verkligen perspektiv på saker och ting att titta på bilderna. Det går liksom inte att värja sig.

4. Mord

11 mord på 24 dagar. Det har varit en rejäl boom av dödliga brottsfall den senaste tiden. Fastän polisen menar att det inte finns någon större fara för allmänheten är det obehagligt och förbannat onödigt. Som tur är verkar några av morden vara på väg att klaras upp.

5. Att matchen återupptogs

Det var hemska scener som utspelade sig på Tele2 Arena på torsdagskvällen. Men mitt i mörkret så var det trots allt något positivt att matchen till slut återupptogs. En seger för fotbollen. Nu måste förbundet ta tag i den inkonsekvens som gjort att tidigare matcher avgjorts vid ett skrivbord.

UTE

1. Nazistmarsch i Stockholm

Att anhängare till ett parti som vill skapa ett "etniskt homogent livsrum" i Sverige paraderar på Stockholms gator är svårt att ta in. Men skrämmande, ja det är det.

2. Åklagaren i Umeå

En pedofil som erkänt att han utfört oralsex på en sexårig flicka frias helt – för att åklagaren gjort en jättemiss och skrivit fel år. När Nyheter24 ringer upp vill hon inte ens kommentera. Det är ett pinsamt misstag för det svenska rättsväsendet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

1 timme sedan
Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

1 timme sedan
Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.