1 av 8
Så här såg det ut när Nyheter24:s Emma Malmlöf testade nya ipad Air under apples event i London.
2 av 8
Så här såg det ut när Nyheter24:s Emma Malmlöf testade nya ipad Air under apples event i London.
iPhone 5S och 5C, med nya operativsystemet iOS7.
3 av 8
iPhone 5S och 5C, med nya operativsystemet iOS7. - Foto: AP / SCANPIX
5c finns i flera starka färger.
4 av 8
5c finns i flera starka färger. - Foto: AP / TT Bild
Här ser du grundfärgerna.
5 av 8
Här ser du grundfärgerna. - Foto: AP / SCANPIX
De kan sedan kombineras med skal som låter grundfärgen lysa igenom.
6 av 8
De kan sedan kombineras med skal som låter grundfärgen lysa igenom. - Foto: AP / TT Bild
Philip Schiller - med nya iPhone 5S, en aning mer stilren, i bakgrunden.
7 av 8
Philip Schiller - med nya iPhone 5S, en aning mer stilren, i bakgrunden. - Foto: Ap
iPhone 5C i olika färger.
8 av 8
iPhone 5C i olika färger. - Foto: Ap

Apples plastic fantastic - en lur för alla som inte vill vara som alla andra

Nyheter24:s Emma Malmlöf recenserar Apples nya telefoner och siar om vem det är som egentligen kommer att köpa budgetversionen 5c.


5c: Plus VS minus

- Det är möjligt att det dyker upp appar som är designade för 5s (64-bitar) och därför inte kommer gå att använda på 5c (32-bitar).
+ Bättre batteritid jämfört med föregångaren.

Pris:

Priset för en olåst iPhone 5S blir 6 295 kronor, 7 295 kronor eller 8 295 kronor beroende på hur stort utrymme man vill ha på telefonen (16, 32 eller 64 gigabyte). IPhone 5C kostar antingen 5 295 kronor eller 6 295 kronor, beroende på om man vill ha 16 eller 32 gigabyte.

Priserna gäller när man köper telefonen i Apples egna Apple Stores.

Jag är ingen tekniknörd. Jag skiter iinformation om CPU – men klagar såklart om det går för långsamt.Jag vill inte använda min telefon som kamera jämt – men orkaraldrig släpa med mig en kamera när jag har min iPhone. Jag ärklantig och oförsiktig – men vill ändå att min mobil ska vara mersnygg än vad den är hållbar.

Jag är förmodligen som de flesta.

Jag orkar inte sätta mig in i vad detär som gör att mobilen fungerar som den ska – bara den fungerarsom jag vill.

När iPhone 5s och iPhone 5c påfredagen släpptes i Sverige fick jag en i varje hand. Utan att tvekaskulle jag välja s framför c. Den är stilren, enkel, snabb och vadmin mamma skulle kalla för ”flashig”. För vad Apple lyckats medär att hålla det som blivit mainstream lyxigt. 

Och inte bara föratt minst 6000 kronor är mycket pengar i allmänhet och för en telefon i synnerhet. 

Det sitter6-åringar på tuben med en egen iPhone, mina polare använderuteslutande iPhone (om de inte varit på en livsbejakande resa tillAustralien eller London och kommer hem med en blackberry). Någons morfar har den.

Alla har en. 

Iphone är för alla och då brukar det förreller senare bli så att ingen vill ha det.

Ändå sitter vi alla där itunnelbanan och letar febrilt efter telefonen när den klassiskasignalen går igång – så var det bara den där 6-åringens mammasom undrade var sin son var.

Men medan 5s fått strålanderecensioner och alla snackat om den guldiga (nåja, Champagnefärgade) lilla klimpen så har 5c stått i skuggan. En budgettelefon som intedirekt är budget och som hånats på nätet av mainstream-eliten.

Men med 5c hittar Apple ett hål. Härnår man ut till de personer som inte gillat Apple just för attApple är Apple och för att det har varit en stilren accessoar somprecis alla har. 

”Plasten” på 5c, som inte ens känns särskiltplastig, tar bort den exklusiva touchen. Färgen raderar alla spårav stilrenhet och kombinationen med det speciella skalet gör detenkelt för användaren att – i den mån det går – vara unik.

För att ha en iPhone är kanske en avde sakerna som är mest mainstream i dag. Och det räcker inte medatt blinga eller pimpa ett skal om grundprodukten inte lockar enmålgrupp oavsett hur bra den är – just därför att alla har den.

När det gäller 5s: Touchid-funktionen skulle kunna imponera på vem som helst, slowmotion-kameran är galet kul, kameran är enastående och funktionerna brillianta. Jag förstår varför den av långt mer teknikinsatta än jag beskrivits som den bästa telefonen som någonsin gjorts.

Men jag är också som deflesta.

För alla som inte är det är 5c enprecis lika bra telefon.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!