Onsdag 26 Jan
Stockholm

Indien, "Berghz" och "skrytiga strutar" – här är veckans facepalm

Vad har fått oss att skämmas?
1 av 4
Vad har fått oss att skämmas?. Foto: Montage
Sportbladets "indiska" montage.
2 av 4
Sportbladets "indiska" montage. Foto: Faksimil Sportbladet
Gamereactors "skrytigaste strutar".
3 av 4
Gamereactors "skrytigaste strutar". Foto:
Berghs pinsamma festinbjudan.
4 av 4
Berghs pinsamma festinbjudan. Foto: Faksimil berghs.se

Varje vecka upptäcks nya saker som får en att vilja begrava ansiktet djupt ner i handflatan. Här är tre orsaker till en facepalm vecka 44:

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Veckans facepalm

Varje fredag listar Nyheter24 tre händelser, personer, företeelser eller diskussioner som fått oss att vilja begrava ansiktet i skämskudden. Har du tips på pinsamheter? Mejla viktor.adolfsson@nyheter24.se .

3. Sportbladets "indiska" huvudbonader

I avdelningen bisarra fotbollsnyheter avslöjade Fotbollskanalen i veckan att bland andra Bojan Djordjic, Daniel Majstorovic och Dulee Johnson kan komma att spela i den indiska fotbollsligan.

Gott så, låt legoknektarna fortsätta göra allt för pengar. Kan man tycka. Och ärligt talat hade nog denna nyhet gått obemärkt förbi – om det inte vore för gamla fina Sportbladet.

Seriöst, nu får ni sluta att göra bort er så att vi slipper ha med er på listan. Förra veckan var det Erik Hamréns Mona Lisa-leende. Den här veckan var det "indiska huvudbonader". Så här illustrerades nämligen nyheten i en så kallad puff på startsidan:


För det första. Dulees (mitten) huvudbonad känns mer som en arabisk shejks. Och är inte Bojans det där som Muammar Khaddafi brukade ha på sig?. Man hinner inte ens påpeka hur montaget i övrigt ser ut – alla har redan gömt huvudet djupt in i sina handflator.

2. "Spelvärldens skrytigaste strutar"

I oktober brukar det som bekant kampanjas mot bröstcancer, bland annat genom Rosa bandet. Vad kan man då göra för att uppmärksamma alla som inte redan är uppmärksammade?

Man har en sjukdom som drabbar väldigt många kvinnor. Man har potentiella samarbeten med exempelvis Cancerfonden för att sprida information och uppmana folk att skänka pengar. Vad passar då bättre än att lista DE BÄSTA TUTTARNA?!

Så tänkte kanske speltidningen Gamereactor – som dock valde att kalla inslaget för "Spelvärldens skrytigaste strutar":

Så vad gjorde chefredaktören Petter Hegewall efter att hans tidning listat de bästa brösten? Han gick självklart ut och klagade på att listan fått en sådan stor uppmärksamhet. De ville ju bara skoja lite. Och att redaktionen främst utgörs av männen kompenserar Hegewall tydligen med att han föddes av en kvinna – och att hans fästmö minsann står på hans sida.

– Jag är uppväxt med mina syrror, min morsa, min mormor och ingen har mer respekt för kvinnor än jag. Nu blir jag kallad för mansgris och chauvinist. Min fästmö säger att det inte kan bli knasigare än så här, säger han till Dagens Media.

Det kanske behövs fler kvinnor och färre strutar i gamingvärlden.

1. "Berghz 'n' hustlas"

Den här festinbjudan från PR-skolan Berghs. Den behöver knappast kommenteras ytterligare. Ni kommer förstå.


Räckte inte det? Här är videon (uppdaterat: den har tagits bort):


Det är lätt att förstå att Berghs tog bort sidan inbjudan låg på efter att den uppmärksammats på Twitter under fredagen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela