Onsdag 25 Maj
Stockholm

"SD är ett rasistiskt parti utan rasister"

Programledaren Simon Svensson och veckans gäst Soran Ismail.
Programledaren Simon Svensson och veckans gäst Soran Ismail. Foto:

Nyheter24 inleder ett poddsamarbete med "Veckans viktigaste intervju". I premiäravsnittet intervjuas Soran Ismail – om bland annat Sverigedemokraterna.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
De gör podden

Programledare: Simon Svensson, ståuppkomiker och tidigare programledare för bland annat Morgonpasset och Tankesmedjan i P3.

Producent: Emmy Rasper, tidigare programledare för Brunchrapporten och Kvällspasset samt producent och programledare för P3 Granskar. Har även arbetat på P3 Nyhetsguiden.

Följ dem på Twitter: @simonsvensson och @EmmyRasper.

Efter sju avsnitt på egen hand inleds nu ett samarbete mellan podden "Veckans viktigaste intervju" och Nyheter24

Varje vecka kommer en ny intervju där komikern och radioprofilen Simon Svensson frågar ut någon som på ett eller annat sätt är en makthavare. Allt med en stor skopa satir.

"SD – en gammal gubbes kropp som de piffat till"

Bland de tidigare gästerna återfinns Socialdemokraternas gruppledare Mikael Damberg, Moderaternas före detta partisekreterare Per Schlingmann och centerpartisten Fredrick Federley. Nu har det blivit dags för Soran Ismail.

I intervjun pratar han bland annat om Sverigedemokraterna – som han kallar "ett rasistiskt parti utan rasister".

– Det är en gammal gubbes kropp som de har piffat till, sminkat upp och satt på en fin kostym. Vi ser bara det fina yttre. Media och journalisters uppgift är att klä av och visa naket vad är dom är. Om folk sen fortfarande vill gå till sängs med SD ska de inte kunna säga det var en snygg modell, för nej det var en gubbe, säger han i programmet om SD:s politik.

Lyssna på podden här:


Lyssna på tidigare avsnitt på Veckans viktigaste intervjus hemsida.

Podden går även att lyssna på via iTunes.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela