Jenny Madestam och Simon Svensson.
Jenny Madestam och Simon Svensson.

"Det kommer synas andra kvinnor i teve nu"

I veckans avsnitt av "Veckans viktigaste intervju" har Simon Svensson pratat med statsvetaren Jenny Madestam. Varför syns hon inte lika mycket längre?


Veckans viktigaste intervju

Programledare: Simon Svensson, ståuppkomiker och tidigare programledare för bland annat Morgonpasset och Tankesmedjan i P3.

Producent: Emmy Rasper, tidigare programledare för Brunchrapporten och Kvällspasset samt producent och programledare för P3 Granskar. Har även arbetat på P3 Nyhetsguiden.

Följ dem på Twitter: @simonsvensson och @EmmyRasper.

Kan man slitas ut som expert? Ja, om man är kvinna kan man det. Det menar statsvetaren Jenny Madestam i den här veckans avsnitt av "Veckans viktigaste intervju".

Med programledaren Simon Svensson pratar hon bland annat om att hon inte är lika populär längre bland medierna – man har tröttnat på henne.

– Min egen spaning är att som kvinna slits man ut.  Det kommer synas andra kvinnor i teve nu under supervalåret, säger hon i podden.

"Madestam-fenomenet"

2011 myntades "Jenny Madestam-fenomenet" av PM Nilsson i en Facebookkonversation. Något som rörde upp många – inklusive Madestam själv.

– Det jag blev arg över var att han lika gärna hade kunnat säga "Stig Björn Ljungren-fenomenet" eller "Sören Holmberg-fenomenet" som är män som syns och hörs frekvent i media. Jag tycker det var elakt och extremt manschauvinistiskt, säger hon i poddavsnittet.

Lyssna på avsnittet här:


Lyssna på tidigare avsnitt på Veckans viktigaste intervju här.

Podden går även att lyssna på via iTunes.

/
VVI
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.