Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Det kommer synas andra kvinnor i teve nu"

Jenny Madestam och Simon Svensson.
1 av 1

Jenny Madestam och Simon Svensson.

Nyheter | 24/01/2014 07:32

I veckans avsnitt av "Veckans viktigaste intervju" har Simon Svensson pratat med statsvetaren Jenny Madestam. Varför syns hon inte lika mycket längre?

Kan man slitas ut som expert? Ja, om man är kvinna kan man det. Det menar statsvetaren Jenny Madestam i den här veckans avsnitt av "Veckans viktigaste intervju".

Med programledaren Simon Svensson pratar hon bland annat om att hon inte är lika populär längre bland medierna – man har tröttnat på henne.

– Min egen spaning är att som kvinna slits man ut.  Det kommer synas andra kvinnor i teve nu under supervalåret, säger hon i podden.

"Madestam-fenomenet"

2011 myntades "Jenny Madestam-fenomenet" av PM Nilsson i en Facebookkonversation. Något som rörde upp många – inklusive Madestam själv.

– Det jag blev arg över var att han lika gärna hade kunnat säga "Stig Björn Ljungren-fenomenet" eller "Sören Holmberg-fenomenet" som är män som syns och hörs frekvent i media. Jag tycker det var elakt och extremt manschauvinistiskt, säger hon i poddavsnittet.

Lyssna på avsnittet här:


Lyssna på tidigare avsnitt på Veckans viktigaste intervju här.

Podden går även att lyssna på via iTunes.