Måndag 27 Sep
Stockholm

Yohio, Expressen och köttälskarna i LRF – här är veckans facepalm

Vad har fått oss att skämmas?
1 av 5
Vad har fått oss att skämmas?. Foto: TT / Montage
Yohio.
2 av 5
Yohio. Foto: Henrik Montgomery / TT
Burgarna i Nyköping.
3 av 5
Burgarna i Nyköping. Foto: TT
Filmrecensenten Kent Ekeroth, eller?
4 av 5
Filmrecensenten Kent Ekeroth, eller?. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
LRF-citatet i Dagens Media.
5 av 5
LRF-citatet i Dagens Media. Foto: Faksimil dagensmedia.se

Varje vecka upptäcks nya saker som får en att vilja begrava ansiktet djupt ner i handflatan. Här är tre orsaker till en facepalm vecka 5:

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Veckans facepalm

Varje fredag listar Nyheter24 tre händelser, personer, företeelser eller diskussioner som fått oss att vilja begrava ansiktet i skämskudden. Har du tips på pinsamheter? Mejla viktor.adolfsson@nyheter24.se.

3. "Sånt är för tjejer"

I helgen inleds Melodifestivalen (bara det är värt en facepalm, egentligen) och inför detta intervjuade Kvällsposten favorittippade artisten Yohio.

En i övrigt allvarlig intervju om hot på Twitter och rädsla för att folk ska få reda på var han bor smög det sig in en kommentar som får oss att vilja dunka huvudet i väggen åtminstone ett par gånger.

Se själva:

Oroa sig om kläder? Nej, sånt är bara för tjejer fattar du väl?!

Tur att Yohio bara tar på sig vad han känner för då. Att han indirekt säger "det är ni som är de konstiga, det är jag som är normal" till alla sina unga, kvinnliga fans spelar ju ingen roll.

Eller?

2. Expressens Ekeroth-"knäck"

Natten till fredagen fick någon på Expressen den briljanta idén att skriva en hel artikel baserad på vad en före detta SD-representant planerar göra med en helt nystartad nyhetsajt. 

Chang Frick, tidigare ordförande för SDU Syd, drog givetvis fram Ekerothkortet och vips var kvällstidningen såld på nyheten. Att Kent Ekeroth "ska bli filmrecensent" på en random sajt är ingen nyhet. Men tyvärr så stannade det inte där för tidningen.

Bland annat gick man helt på Fricks (förmodar jag) snack om att Piratpartiets ledare Anna Troberg kan komma att skriva krönikor på sajten. Hon hade aldrig tillfrågats och gick på morgonen ut med en dementi. Som om den missen inte vore nog nämnde Expressen inte Avpixlat en enda gång (!) i artikeln. Detta trots att Ekeroth fortfarande hjälper hatsajten med att samla in pengar och pekats ut som huvudman.

Nåväl, det hela ledde i alla fall fram till den extremt underhållande hashtagen #ekerothrecenserar. Här är några av de bästa inläggen:

1. Snygga köttjejer

"Vi vill bara att ungarna ska få ordentligt med näring alla dagar. Det är särskilt viktigt för tjejer som växer, idrottar och ska bli snygga. De har ett väldigt stort järnbehov och jag tror inte att man alltid tänker på flickorna. De har kommit i skymundan för de ställer sig inte upp och skriker direkt".

Wait, what?!

Det där är veckans helt ohotade etta på den här listan. Ett citat från Lovisa Norberg, som var den som anordnade Lantmännens riksförbunds lokala hamburgergrillning på en skola i Nyköping – i protest mot en köttfri dag i skolmatsalen. Dagens Medias intervju fick det att fullkomligt explodera i sociala medier, förståeligt nog.

Att en lokal LRF-avdelning utvecklas till något som liknar Muf Gävle är väl kanske mindre anmärkningsvärt än att de på allvar hävdar att tjejer blir snyggare av kött.

Krishanteringen hos LRF centralt efter intervjun var också i en klass för sig:

Att nyansera debatten om köttindustrins klimatpåverkan genom att lägga ännu mer kött på grillen känns generellt som ett självmål.

Men kanske är LRF:s dolda agenda egentligen bara att de vill ha fler snygga tjejer i landet?

Bonuscitat: "Korna de fiser men det kanske vi också gör om vi äter bönor i stället för kött. De siffrorna har vi inte".

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela