Jonna och Johanna skrev ett öppet brev till Blondinbella – nu svarar hon.
1 av 4
Jonna och Johanna skrev ett öppet brev till Blondinbella – nu svarar hon. - Foto: Privat/TT Bild/Montage
Isabella Löwengrip kallar sig inte feminist.
2 av 4
Isabella Löwengrip kallar sig inte feminist. - Foto: Christine Olsson / CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Kenza kritiserar Blondinbellas uttalanden.
3 av 4
Kenza kritiserar Blondinbellas uttalanden. - Foto: FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden
Johanna Nordström och Jonna Fyhr frågar Isabella (Blondinbella) Löwengrip om hon hellre vill hålla käft?
4 av 4
Johanna Nordström och Jonna Fyhr frågar Isabella (Blondinbella) Löwengrip om hon hellre vill hålla käft? - Foto: Privat/Montage

Blondinbella svarar: "Vi är så jämställda att det slagit över"

Isabella "Blondinbella" Löwengrip svarar på onsdagens öppna brev: "Det har skapats en rädsla för att våga vara man eller kvinna".


Skrev öppet brev

Jonna Fyhr och Johanna Nordström läste blogginlägget där Isabella "Blondinbella" Löwengrip ger sin syn på feminister som ett gäng kränkta vita medelklasskvinnor som tar strid för sakens skull.  

De bestämde sig för att skriva ett öppet brev till Isabella Löwengrip på bloggen CasaJonna; "Isabella, dina företag har du kunnat starta och driva tack vare feminismen".

Isabella "Blondinbella" Löwengrip fortsätter kritisera feminismen. Nu svarar hon på det öppna brevet från 18-åriga Jonna Fyhr och Johanna Nordström.

I ett inlägg på bloggen, döpt "Feminismen uppmuntrar till offerroll" fortsätter hon på samma linje som i det första, hårt kritiserade inlägget.

"I Sverige i dag är det jämställt. Vi är så pass jämställda att det har slagit över och det har skapats en rädsla för att våga vara man eller kvinna (ni hör ju, reaktionen på den meningen är ofta ”men man är inget kön” och mitt svar till dig är att; jo det är du och var stolt över det). Feminismen i dag står inte längre enbart för jämställdhet. Utan även för ett förakt mot män. Och det är jag emot".

Kenza kritiserar

Under onsdagen växte kritiken mot Löwengrips syn på feminism. Flera stora profiler lade sig i debatten och 18-åriga Jonna och Johannas brev, "Vill du hellre hålla käft" spreds lavinartat.

Nu har även bloggprofilen Kenza reagerat. På Twitter skriver hon:

"Det här med att feminismen ”är färdig” i Sverige, senast i går fick jag mejl från en man som vill köpa mig ett par bröst. Han skrev att jag är fin, men att ett par större tuttar skulle göra mig ännu finare. 

Han poängterade att han inte ville ha något i utbyte, bara synen av mig i ”hans” tuttar skulle göra honom glad. Åh så shysst!!!!! OBS ej ett ovanligt mejl, om ni bara visste vad som trillar in."

Har du följt debatten? LÄS MER HÄR: "Vill du hellre hålla käft?".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.