Söndag 18 Apr
Stockholm

Messiah Hallberg ny krönikör hos Nyheter24: "Tror på jämlikhet"

Messiah Hallberg.
Messiah Hallberg. Foto: Nyheter24

I dag publicerar Nyheter24 den första texten av vår nya krönikör Messiah Hallberg. Här kan du läsa mer om vad du kan förvänta dig.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer om Messiah:

Följ honom på Twitter här.

På Instagram hittar du honom här.

Eller här på Facebook.

Du kan läsa en längre intervju med Messiah här.

Komikern Messiah Hallberg är ny krönikör hos Nyheter24. Vi välkomnar honom med att ta reda lite på vad han ska skriva om – och varför.

Vi börjar med den klassiska startfrågan. Hur känns det?

– Det är roligt och spännande. Jag var ju journalist förut, eller är väl journalist fortfarande men har inte jobbat aktivt med det det senaste åren sen jag började få snurr på komikerkarriären.

Är skrivandet intakt?

– Det vet jag inte, det får vi väl se. Det kanske behöver dammas av men jag hoppas det. Jag var helt okej förut så jag hoppas att jag inte har tappat det.

Vad tänker du skriva om?

– Det är ju ett supervalår, sägs det. Jag gillar ju att vara ganska politisk men kanske inte att slå på den stora trumman. Men det har ju alltid färgat allt jag har gjort, oavsett om det handlat om humor eller krönikor. Sen får man väl se hur läsarna uppfattar det men det är ju alltid en målsättning att på något sätt skildra det politiska klimatet som jag ser det.

Vilka frågor brinner du för?

– Ja, det är ju intressant. Jag blir alltmer nihilistisk och tror att det inte finns någon mening med någonting men jag tror väl någonstans på jämlikhet och på att samhället ska ta hand om dem som har det svårare. Det är väl en bra ståndpunkt att utgå ifrån. Sen får man se på sig själv, man är ju inte mer än en egoist. När man skriver krönikor ska man inte låtsas att man blir en bättre människa för det.

Man blir inte det eller?

– Jag tror inte det. Det finns ju många krönikörer som utger sig för att vara det, för att ställa sig på den goda sidan. Jag tycker själv att det är mer intressant att läsa folk som inte gör det.

***

Läs Messiahs första krönika här.

Messiah på scenen 2011:

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela