Stockholm

Bert och Goliat behöver nya ägare – annars avlivas de

Två katter i Skåne kommer avlivas om de inte inom kort hittar nya hem. Läget blir allt mer desperat och nu vädjar Kattkomando Syd om hjälp.


Läs mer
Facebook

"Detta är ett DESPERAT NÖDROP för några katter som, om vi inte omedelbart hittar ett hem till dem, kommer att avlivas. Det är inte Kattkommando Syd som avlivar, vi försöker förtvivlat rädda katterna. Men utan ett hem att ta de till kommer vi tyvärr inte att lyckas. Vi har nödropat de flera gånger här på FB, tyvärr utan resultat", skriver organisationen på Facebook. 

SKRÄVLINGE. De fyraåriga katterna Bert och Goliat i Skåne behöver hjälp. Gården de tidigare bott på har bytt ägare och den nya hussen vill inte ha dem. 

Kattkommando Syd, en organisation som hjälper hemlösa katter, försöker nu hjälpa de båda katterna. Hittar de ingen ny ägare har de nämligen ingen ljus framtid att gå till mötes.

– Hon kommer avliva katterna om ingen vill ha dem, säger Birgitta Axelsson på Kattkomando Syd till Nyheter24.

Sämre på bild

Sommaren har inneburit bråda månader för henne. Mängder av katter behöver nya hem och hot om avlivningar är ständigt närvarande. Framför allt är det svarta katter som lämnas i sticket av en lika enkel som bisarr anledning: de gör sig inte lika bra på bild. Något som Nyheter24 tidigare rapporterat om.  

– Jag tycker det är tragiskt. Att välja borta katter för att de inte syns lika bra på foton är faktiskt helt bissart. 

"Desperat" 

Bert och Goliat, som båda är svarta och därmed mindre populära på marknaden, har ännu inte fått någon nya husse eller matte trots flera nödrop från Kattkomando Syd. Birgitta Axelsson blir allt mer oroad över situationen. 

– Jag har under en tid haft kontakt med nuvarande ägaren och jag känner mig rent ut sagt desperat när vi inte hittar någon ny. Med det finns fortfarande hopp om vi får hjälp av allmänheten. 

Läget blir värre

Nu uppmanar hon att flera ska ID-märka och kastrera sina katter för att vi ska få färre historier av liknande sort i framtiden. Samtidigt hoppas hon nu få hjälp av samhället så att Bert och Goliat slipper dö.

– Jag vill uppmana alla att höra av sig om man kan hjälpa med att ta emot de här katterna, läget blir värre och värre för varje dag, säger hon till Nyheter24. 

Kan du hjälpa katterna eller känner någon som kan göra det? Kontakta omedelbart Kattkommando Syd.  

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.