Lördag 22 Jan
Stockholm

Boati om hypen kring Lill-Erik: "Kul att jag gjort avtryck"

David Boati tycker att det är kul att han gjort avtryck som Lill-Erik.
1 av 3
David Boati tycker att det är kul att han gjort avtryck som Lill-Erik. Foto: Faksimil SVT
Boati då.
2 av 3
Boati då. Foto: Faksimil SVT
Och nu.
3 av 3
Och nu. Foto: Faksimil SVT

David Boati, journalist på SVT och känd som Lill-Erik, har fått stor uppmärksamhet under dagen. För Nyheter24 berättar han om hur det är att fortfarande förknippas med kultkaraktären från Bert.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Men vänta... är inte det där Lill-Erik?

Jo, det stämmer. Under dagen har David Boati, journalist och skådespelare, varit het på delningsforumet Sweddit. 

"Kul att det väcker känslor"

Att Boati, som för ett tjugotal år sedan spelade den folkkäre karaktären i Bert, numera är journalist på SVT är ingen nyhet, men under helgen intog han rollen som ankare för Rapport.

För Nyheter24 kommenterar han nu dagens uppmärksamhet.

– Det är kul att jag gjort något som gjort ett avtryck, och att det väcker känslor. Samtidigt hoppas jag inte att det står i vägen för något. Jag är reporter på SVT och min uppgift är ju främst att förmedla nyheter.

"Gjorde ett bra jobb"

Än i dag är filmerna, böckerna och serierna om kultfiguren Bert och hans vänner uppskattade av såväl barn som vuxna. 

– Uppenbarligen så gjorde vi något bra där för 20 år sedan. Anders och Sörens böcker var riktigt bra och Alfredsson, som gjorde debut och numera är i Hollywood, gjorde ett bra jobb. Vilket även vi barn gjorde, vill jag tro, säger Boati, som tack vara sin insats blir stannad på gatan än i dag:

– Det händer till och från, även om det gradvis blivit mindre med åren. Men det är kul, och det är en del av min historia som verkar ha bidragit till många.

Blir mer Boati i rutan

För omkring ett år sedan kommenterade Boati sin medverkan i Bert för tidningen Aftonbladet. Vid tillfället sa han att han ville släppa det, och inte längre prata om sin roll som Lill-Erik. 

Vad som då kunde tolkas som irritation handlade snarare om något annat.

– Dels så var jag lite upptagen den dagen, och sedan hade jag fått samma fråga några månader tidigare. Så vid den tidpunkten tyckte jag att det kändes lite gjort. 

Den som vill se mer av personen som en gång i tiden gestaltade Lill-Erik kan hålla sig lugn. Han kommer fortsätta att vara ankare för Rapport samt reporter på SVT även i framtiden.

– I princip så var det i helgen jag började vara programledare. Jag har ju varit reporter i åtta, nio år, så nu är det kul med en ny utmaning, säger han och fortsätter:

– Jag kommer fortsätta vara anställd som reporter, men då och då under hösten hoppa in som ankare på helgerna, samt köra en del sändningar på webben.

Någon återförening med Klimpen, Bert, Åke och de andra ska nog ingen hoppas för mycket på.

– Jag har ingen regelbunden kontakt med någon från Bert-gänget, säger David Boati.

Kommentera
Kopiera länk
Dela