Söndag 5 Dec
Stockholm

Här är bilden som visar att vi har råd med fler asylsökande

God Jul – för vem?
1 av 3
God Jul – för vem?. Foto: Faksimil
Refugees Welcome
2 av 3
Refugees Welcome. Foto: Faksimil
Bilden sprids nu som en löpeld på Facebook
3 av 3
Bilden sprids nu som en löpeld på Facebook. Foto: Faksimil

Den här bilden sprids nu som en löpeld på Facebook. Bilden har fått människor att stanna upp och tänka efter - har vi verkligen inte råd?

Kommentera (17)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Organisationen Welcome Refugees spred här om dagen en bild på sin Facebook-sida, en bild som har fått många att stanna upp och tänka en stund.

Bilden är tagen på en aktivist som står med tejp över munnen och en skyld med texten:

"God Jul – för vem? Flyktingar har kostat sverige 27,5 miljarder kr. Julhandeln slår rekord med 74,7 miljarder kr. Och vi har inte råd?”

Michael Hagos från Welcome Refugees säger att de spred bilden för att de ville berätta för folket att allt snack inte är sant, att det finns pengar att hämta. När det gäller människor på flykt så ska alla länder i världen ta sitt ansvar och ta in människor som behöver skydd.

Organisationen har fått mycket positiv feedback, men också negativ.

– Det är främst människor som inte gillar flyktingar, rasister och sverigedemokrater är upprörda. Många säger till oss ”hur kan ni jämföra vår tradition och flyktingkostnaden?”.

Refugees Welcome är en ideell förening som startade hösten 2015, med syftet att ta fram fler bostäder för nyanlända flyktingar över hela Sverige.

– Vi har råd att ta in många fler människor, om bara viljan finns, säger Michael Hagos till Nyheter24.

Kommentera (17)
Kopiera länk
Dela