1 av 3
- Foto: HBO/HBO
2 av 3
- Foto: HBO
3 av 3
- Foto: HBO

​Det här datorprogrammet förutspår vilka som kommer dö i nya säsongen av Game of Thrones

Undrar du också vem/vilka som kommer dö i nya säsongen av Game of Thrones? Ett datorprogram har svaret!


Det enda som är helt säkert rörande nya säsongen av Game of Thrones är att minst en, förmodligen flera, karaktärer kommer att dö.

Just försöker nog alla som älskar serien att gissa vem/vilka det faktiskt bli, men eleverna på en en datorkurs har tagit det hela ett steg längre, och byggt en algoritm som matematiskt räknar ut vem/vilka som löper störst risk att dö. Detta kan man läsa om i ett pressmeddelande de skickat ut.

Algoritmen fungerar som så att den med hjälp av 24 olika faktorer (som ålder, kön, vänskaper och huruvida deras föräldrar lever eller inte) beräknar hur stor risken är att varje enskild karaktär dör, baserat på alla som tidigare har dött.

Här kan du se vilka datorprogrammet tror ska dö.

/
HBO
/
DO
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kollar du på GoT?
Tack för din röst!
Senaste nytt

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Rusning efter vapenlicenser oroar palestinier

Kriget mot Hamas har lett till en rusning efter vapenlicenser bland vanliga israeler. Medborgarna känner sig säkra när de kan "neutralisera beväpnade terrorister", hävdar säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir. Men bland palestinier i Israel ökar oron.

MP: Höj reduktionsplikten och inför vägskatt

MP vill återinföra reduktionsplikten men inte låta den påverka priset vid pump. Istället vill partiet bekosta den med en slags vägskatt som främst ska tas ut på bilkörning i städer.

USA: Vi låter inte Ukraina falla

Trots oenigheten i kongressen bedyrar USA:s försvarsminister Lloyd Austin att man inte kommer att överge Ukraina.

Fem döms för bomber i Norrköping

Fem män döms för sin inblandning i flera planerade och ett utfört sprängdåd i Norrköping under förra året, rapporterar SVT Öst.

Ukraina-stöd bromsas i EU

Visst ska vi hjälpa Ukraina, lovar EU-länderna – men drar samtidigt i stödbromsen för att hålla egna väljare på gott humör inför kommande EU-val. Frågan tär på enigheten inför veckans toppmöte i Bryssel.