1 av 2
- Foto: Faksimil/TT
2 av 2
- Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Ny pryl översätter allt som sägs i realtid

Är du för lat för att lära dig ett nytt språk? Nu har det kommit en teknisk lösning som översätter allt du hör i realtid!


Kommer du ihåg den lilla fisken Bable fish från Liftarens Guide till Galaxen? Det var en fisk man stoppade in i ena örat, som sedan översatte alla olika språk till ett språk du förstår.

Nu verkar det som att bable fish till slut har blivit verklighet, men inte i form av en fisk, utan som en hörsnäcka som översätter allt som sägs i realtid.

Det låter ganska sjukt, men företaget Waverly Labs säger sig ha lyckats bygga en sådan hörsnäcka, och de har gett den namnet Pilot.

Själva teknologin bygger i grunden på en app du har på telefonen – det är där allt inspelande och översättande sker – men för att använda produkten krävs det att du också har en snäcka i örat som ser ut ungefär som en hörapparat.

Det är fortfarande ganska oklart hur väl produkten fungerar, men nedan finns i alla fall en reklamfilm från företaget, som sägs beskriva hur väl översättningssnäckan fungerar. Den kan du se nedan.

Priset ligger på drygt 2 000 kronor, och det går redan nu att förbeställa prylen via en crowdfundingkampanj hos sajten Indiegogo.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha en sån här?
Tack för din röst!
Senaste nytt

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.