Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny pryl översätter allt som sägs i realtid

- 18/05/2016, 16:17 -

Är du för lat för att lära dig ett nytt språk? Nu har det kommit en teknisk lösning som översätter allt du hör i realtid!

Kommer du ihåg den lilla fisken Bable fish från Liftarens Guide till Galaxen? Det var en fisk man stoppade in i ena örat, som sedan översatte alla olika språk till ett språk du förstår.

Nu verkar det som att bable fish till slut har blivit verklighet, men inte i form av en fisk, utan som en hörsnäcka som översätter allt som sägs i realtid.

Det låter ganska sjukt, men företaget Waverly Labs säger sig ha lyckats bygga en sådan hörsnäcka, och de har gett den namnet Pilot.

Själva teknologin bygger i grunden på en app du har på telefonen – det är där allt inspelande och översättande sker – men för att använda produkten krävs det att du också har en snäcka i örat som ser ut ungefär som en hörapparat.

Det är fortfarande ganska oklart hur väl produkten fungerar, men nedan finns i alla fall en reklamfilm från företaget, som sägs beskriva hur väl översättningssnäckan fungerar. Den kan du se nedan.

Priset ligger på drygt 2 000 kronor, och det går redan nu att förbeställa prylen via en crowdfundingkampanj hos sajten Indiegogo.

Vill du ha en sån här?