Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
2396
reaktioner idag

Mystiska signaler i rymden – kan vara utomjordingar

Vi har hört det förut, men den här gången kan det verkligen finnas bevis på intelligent liv där ute.

Nya signaler från rymden har hittats.

Och den här gången tycks det inte finnas någon naturlig förklaring.

Vi har blivit besvikna många gånger när vi trott att vi hittat liv i rymden. Mycket tyder på att det kommer att ta väldigt lång tid innan vi träffar på någon alien, men nu är det dags igen.

Den här gången kommer uppgifterna från forskare på Cornell University, och det man sett saknar helt förklaring.

I en scanning av flera miljoner stjärnor så hittades några få som betedde sig mycket märkligt, och det verkar inte som att det finns någon naturlig förklaring. Så vad återstår då om inte intelligent liv?

Även om SETI, det jätteprogram som är helt dedikerat till att hitta liv i rymden, säger att upptäckterna är intressanta så vill de inte heller säga att det verkligen är sant. Det är lovande, men eftersom det sker så mycket konstigt i rymden så kan vi inte vara säkra på att det inte finns en naturlig förklaring.

Men om det här verkligen är den rätta gången, så får vi hoppas att vi kan förstå utomjordingarna. Och att de är snälla, såklart.

Läs hela studien hos Cornell University.

Visste du att ett helt världsunikt rymdfynd har hittats här i Sverige? Och vad skulle egentligen hända med oss, om månen helt plötsligt försvann?

Är det här på riktigt?

Mer:

Kina inviger superteleskop: Ska leta efter aliens