- Foto: Shutterstock

Mammor berättar: Det här läskiga gör våra barn

Mammor berättar om saker deras barn har gjort som är både skrämmande och oförklarliga.


Det finns inget som är så skrämmande som barn i skräckfilmer. Det är någonting med blandningen mellan oskyldighet och skräck som får en att bli riktigt rädd. Men vad händer när ett barn ser saker i verkligheten eller när det är ens egna barn?

I en mammagrupp på Facebook diskuterades ämnet i en tråd. Mammor delade med sig av sina erfarenheter och, ja, en del ger en kalla kårar. Här är några av dem.

"Bodde i ett tre vånings-hus. Min dotter som då var fem år kom ner från vinden. Jag fråga henne vad hon gjorde där uppe. Då sa hon att hon hälsat på en kvinna som var ledsen och hade hängt sig. Hon hade fula kläder på sig."

"Jag körde hem, bara jag och dottern i bilen, då dottern i baksätet plötsligt börjar skrika och tokgråta och säger att det sitter en elak tant bredvid henne. Det var jäkligt obehagligt"

"Min dotter och min sambo var påväg in. Då pekade min dotter upp mot himlen och sa 'där uppe bor min riktigt mormor'. Min mamma dog när jag var liten men vi har ALDRIG berättat det. Pappas sambo är istället den vi kallar mormor nu"

Pixabay

"Dottern hade fått näsblod och hade det över hela ansiktet typ, mitt i natten ställer hon sig vid min säng utan att säga något och glodde på mig... Jag vaknar och säger dotterns namn försiktigt men hon svara inte."

"I vår första lägenhet hade min dotter någon i sitt rum som hon kallade för flickan. Hon var ofta ledsen på nätterna och sa att flickan var där i hörnet. Hon var för liten för att förklara (1-2 år) men hon tittade alltid i det hörnet, som att hon riktigt tittade på någon. Det slutade med att vi flyttade till en annan lägenhet, exakt likadan men en 4a istället för en 3a, hon fick samma rum men vi hörde aldrig av flickan igen"

Pixabay

"Bonusdottern hade en kompis i garderoben i vår gamla lägenhet. Hon pratade med honom hela kvällarna, mornarna och så öppnade hon alltid dörren om vi stängde den för 'han' ville inte vara instängd."

"Min fyraåring pratar om sin 'vilken tur-kompis', hon har även haft en sprillans ny Trolls-samlarkortsförpackning som hon säger är från denna kompis. Detta utan att vi varit någonstans där dessa säljs. Hon har flera gånger sagt att hen har väckt henne, att hen väntar uppe på rummet medan vi äter, och ibland att hon inte vill gå någonstans, typ in i köket, in på sitt rum, för att 'vilken tur-kompisen' är arg på henne och är där. Det har börjat bli att vi börjar bli riktigt nojiga här hemma."


Nyheter24 pratade med Andreas Österlund som arbetar som medium för att få svar på lite frågor.

Han berättar att när han är ute på mässor så börjar han alltid med att föreläsa. Då nämner han att han har egna barn vilket gör att många föräldrar ställer frågor. Till sina egna barn har han inte berättat exakt vad han jobbar med. Och det finns en tanke med det.

– Man måste kunna möta barn i deras upplevelser. Man måste kunna skilja på barns livliga fantasi, barns rädslor och vad som skulle kunna vara andlig kontakt, säger Andreas Österlund.

Han poängterar att det inte är farligt att berätta för sina barn att det finns andar men att det är viktigt att låta barn vara just barn.

– Det rådet jag brukar ge föräldrar som upplever att deras barn har andliga upplevelser är att möta dem. Berättar barnet att det är en gubbe som visar fotografier så fråga frågor utan att man bekräftar det, barn vill bli sedda och trodda, säger Andreas Österlund.

Vad ska man göra om barnet är väldigt rädd?

– Jag brukar alltid råda att utesluta alla naturliga orsaker först, exempelvis om barnet har varit med om ett miljöbyte eller att de har sett en film de inte ska se. Har man checkat av alla de naturliga orsakerna så kan det vara bra att ta steget längre, säger Andreas Österlund.

Han understryker att även om man tar hem ett medium eller en person med andlig känslighet så är det bra att inte blanda in barnen allt för mycket och att andar inte kan skada personer. Skrämma, ja, men aldrig fysisk skada.

Läs också Emma tog en selfie i en biosalongen- blev livrädd när hon såg bilden

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du på andar?
Tack för din röst!