Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Donald Trump skickade flotta till Nordkorea – hotas nu av Kim Jong-un

- 13/04/2017, 20:37
Donald Trump har skickat en flotta till Nordkorea.
1 av 3

Donald Trump har skickat en flotta till Nordkorea.

TT

Donald Trump.
2 av 3

Donald Trump.

TT

Ett av skeppen är känd som USS Carl Vinson.
3 av 3

Ett av skeppen är känd som USS Carl Vinson.

TT

Donald Trump hotas nu av Nordkorea efter att ha skickat en flotta med stridsfartyg.

USA och Nordkorea har länge legat i hetluften och tjafsat en hel del. Men nu verkar det som att de hårda orden resulterar i allt allvarligare handlingar.

Donald Trump har skickat en flotta med stridsfartyg mot Nordkorea, något som inte togs emot väl. Nu hotar Nordkorea USA, skriver Aftonbladet.

– Detta visar att USA:s vårdslösa drag för att invadera Nordkorea har nått en farlig fas, säger en talesperson för Pyongyang till den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA via Aftonbladet.

Bildkälla: TT

Nordkorea har den senaste tiden gjort fler provuppskjutningar av långdistansrobotar. Målet är att utveckla en som kan nå hela vägen till USA.

– Demokratiska folkrepubliken Korea (Nordkorea) är redo att agera på vilken nivå av krig USA än föredrar, säger talespersonen för Pyongyang till KCNA via Aftonbladet.

USA har bjudit in Kina att samarbeta mot Nordkorea men säger att de tänker motsätta sig Nordkorea i vilket fall som helst.

– Vi är beredda att gå vår egen väg om Kina väljer att inte koordinera detta med oss, sa USA:s utrikesminister Rex Tillerson efter toppmöte.

Läs också om att Donald Trumps presstalesperson sa att Bashar al-Assad är värre än Hitler

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du Donald Trump gör rätt?