Restauranger i Stockholm du måste prova om du är vegetarian

Dumplings, ceviche, falafel eller stenugnsbakad pizza? Vi listar tio restauranger i Stockholm du måste prova om du är vegetarian!


Att äta vegetariskt är inte bara bra för miljön, hälsan och snällt mot djuren, utan är också helt makalöst gott!  Här är tio restauranger i Stockholm du bara måste prova om du är vegetarian (eller om du helt enkelt tycker om vegetarisk mat).

Bildkälla: Sally Voltaire & Systrar

Sally Voltaire & Systrar
Adress: Åhlens City, Klarabergsgatan 50, Stockholm

På våningsplan två inne i Åhléns City hittar du restaurangen Sally Voltaire & Systrar. Här kan du äta allt från magiskt goda raw-sallader till mustiga soppor och goda mackor. Det serveras både frukost, lunch, fika och middag, samt take away. Prova på avokadomackan med zucchini, chili, himalayasalt och quinoasallad, eller varför inte en härlig gryta på säsongens rotsaker? Här äter du bra och god mat med ekologiska råvaror i en trevlig miljö. 


Lao Wai
Adress: Luntmakargatan 74, Stockholm

Hos den kinesiska, vegetariska och veganska restaurangen Lao Wai äter du på kinesiskt vis – alltså tillsammans. Sällskapet beställer gemensamt in ett flertal rätter som kommer in en och en och ställs i mitten av bordet. Var och en får sedan ta från rätten till sin egen skål. På det här sättet får alla smaka av alla rätter och ni får ta del av en gemensam och spännande matupplevelse. På menyn finns smakrika tofurätter, sojaproteinrätter, och många olika grönsakswoker att välja mellan. Vansinnigt gott! 


Bildkälla: Stellan Stephenson / Falafelbaren 

Falafelbaren
Adress: Hornsgatan 39B, Stockholm

Stans godaste falafel äter du utan tvekan hos Falafelbaren på Södermalm. Pitabrödet som är gjort på surdeg, stenugnsbakas för att få sin goda smak, och den krispiga falafeln friteras i 100% ekologisk rapsolja. Det hela äts med goda färska tillbehör som tomat- & gurksallad med mynta, syrad rödkål, hummus, tahini, pickles och persilja. Sitt inne i den lilla restaurangen, eller avnjut din falafel utanför restaurangen vid de små caféborden med utsikt över Hornsgatan. 


Farang
Adress: Tulegatan 7, Stockholm

Den vegetariska menyn på restaurang Farang erbjuder smaker från Thailand, Malaysia, Indonesien och Vietnam. Här kan du njuta av magiskt goda rätter som utgörs av örter och grönsaker. Prova grillad grön sparris med rostade jordnötter, kokosgrädde och koriander eller en fräsch sallad gjord på drakböna, grön papaya, böngroddar, nahm jim-sås och thaibasilika. Det här är asian fusion när det är som bäst! 


Bildkälla: Emelie Westlander – juniflickan.se

Surfers
Adress: Regeringsgatan 88, Stockholm

Vill du ha en smakupplevelse utan dess like är det Surfers du ska gå till. Här beställer hela sällskapet in ett gäng små rätter med smaker från asien, som sedan äts tillsammans. Några vegetariska favoriter är dumplings med zucchini och vårlök, sojabönor med ingefära och sichuanpeppar, eller den ingefärsdoftande tofun som lagas efter ett uråldrigt hemligt recept. 



Bildkälla: Caroline Risp – nouw.com/carolinerisp

Hermans
Adress: Fjällgatan 23B, Stockholm

På Hermans äter du vegetarisk och vegansk lunch- & middagsbuffé med spännande smaker från olika länder världen över. Här kan du äta allt från indisk bön- eller kikärtsgryta, tabbouleh med mandel och persilja, till indonesisk coleslaw med ingefära, chili och jordnötter. De har även en grillbuffé som bland annat består av sötpotatis, zucchini, majskolvar, sojakorvar och olika såser och tillbehör. Mycket gott att välja bland!


Bildkälla: Johan Ståhlberg / Fotografiska

Restaurang Fotografiska
Adress: Stadsgårdshamnen 22, Stockholm 

På Fotografiska kan du förutom att kolla in inspirerande fotoutställningar, också äta riktigt god mat med fantastisk utsikt. I restaurangen, vars meny är baserad på vegetariska rätter serveras många goda alternativ. Menyn varieras från säsong till säsong, men fokus ligger alltid på ekologiskt och närproducerat. Vad sägs om inkokt vit sparris med fjolårets fläderblomma toppat med citron- & brynt smör curd? Eller den populära sopplunchen där du kan välja mellan två sorters soppa. Till det serveras bröd, ost, krutonger och färska örter. 


Taverna Brillo
Adress: Sturegatan 6, Stockholm

Hos Taverna Brillo kan du njuta av riktigt god mat med ljuvliga smaker från Italien. På menyn finns ett flertal vegetariska rätter. Bland annat stenugnsbakade pizzor toppade med allt från tryffel, champinjoner och parmesanost till soltorkade tomater, vitlök och spenat. Prova en sallad med buffelmozzarella, tomat och basilika eller för dig som vill ha pasta, en tagliatelle med sommartryffel, grädde och pecorini. GOTT!


Bildkälla: David Thunander / Mosebacke

Mosebacke Etablissement
Adress: Mosebacke torg 9, Stockholm

På Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement serveras vegetariska mellanrätter. För att stilla hungern är rekommendationen att beställa in tre rätter. Hugg in på en ceviche gjord på sötpotatis, avokado och mango, en rätt på blomkål, linser, tomatsås och mynta, eller steam buns med tofu, soyamajonäs, koriander och picklad gurka! På helgerna (fredagar och lördagar från klockan 22.00) förvandlas restaurangen till nattklubb. Passa på att äta en härlig middag, avnjuta en god drink eller två, innan du intar dansgolvet! 


Bildkälla: Privat

Rutabaga
Adress: Södra Blasieholmshamnen 6, Stockholm

På Mathias Dahlgrens helvegetariska finkrog Rutabaga på Grand Hotel, äter du vegetarisk mat i absolut världsklass. Med kvalitativa råvaror och inspiration hämtad från hela världen skapas magi i köket. På menyn hittar du ett tjugotal mellanrätter som går bra att dela men som också kan ätas för sig. Här finns allt från ceviche gjord på avokado och jalapeño till friterad aubergine eller bakad roscoff, citronskal och lakrits. 

Kolla in videon ovan för att se fler bilder!

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du vegetarian?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.