Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Detta ska du äta för att din energi ska räcka hela arbetsdagen

Nyheter | 08/08/2017 16:45

Många kan nog relatera till att ha känt sig trött under jobbet och det kan bero på vad du har ätit.

Vi har alla befunnit oss där. Känslan av trötthet som slår in någon gång under eftermiddagen och att du har kvar några timmar innan du får gå hem och slänga dig på sängen. Om detta händer enstaka gång är det ingen fara på taket, men om det händer ofta att du känner dig trött kan det bero på vad du får i dig under dagen. Följ dessa mattips för att hålla dig alert på jobbet 

Ägg 

Oavsett om du väljer att äta en omelett eller koka några ägg som mellanmål, så är ägg bland det bästa du kan äta för att hålla energinivån på topp. Innehåller D-vitamin som motverkar trötthet. Om du sen är någon som håller koll på kalorier, så innehåller ägg cirka 70 kalorier. Bra va? 

Solrosfrön  

I vissa fall kan det hända att du måste få i dig något snabbt. Solrosfrön är då ett väldigt smidigt och enkelt "snacks" du kan äta. De har blandningen av långsamma kolhydrater, protein och mättat fett som ger en energiboost.  

Bildkälla: TT

Squash  

Nu är inte rådet att du ska gå och spela sporten squash utan här handlar det om grönsaken. Squash har den perfekta blandningen av snabba(socker) och långsamma(stärkelse) kolhydrater. Det betyder att du får en snabb energikick samt energi som får dig att må bättre i timmar.   

Svarta bönor  

Om du vill ha energinivån på topp under hela dagen är svarta bönor bland det bästa du kan äta. Svarta bönor innehåller nämligen folat, en vitamin som är bra för dina röda blodkroppar. De röda blodkroppar vi har i kroppen arbetar med att tillhandhålla vita blodkroppar och vävnad med syre. Så om du känner dig låg på energi kan det betyda att du inte får i dig tillräckligt folat eller annan liknande vitamin.  

Tack Ehow för tipsen!

Läs också om de fem livsmedel som gör dig ännu mer trött.

Är du en trött person?