Onsdag 10 Aug
Stockholm

Det här säger experten om att bli ihop med ett ex igen

Nyheter24 pratade med relationsexperten Charlotte Sander om hur vida det är bra eller inte att bli tillsammans med ett ex igen.
Är det bra att bli tillsammans med ett ex igen? Nyheter24 pratade med relationsexperten Charlotte Sander. Foto: Shutterstock/TT

Är det bra eller dåligt att bli ihop sitt ex igen efter ett uppbrott? Nyheter24 har pratat med en relationsexpert och har nu svaren.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En del är för det och andra menar att ex är ett ex av en anledning. Men vad säger experten om att bli ihop med någon man varit tillsammans med innan?

Och om man blir ihop med ett ex igen, finns det något man ska tänka på?

Nyheter24 pratade med Charlotte Sander, som är relationsexpert och samtalsterapeut och driver sajten relationsexperten för att se om det är bra att bli tillsammans med ett ex. 

– Det kan det vara om man gått igenom vad det var som gjorde att det tog slut. Eftersom man har en historia ihop så är det kanske ännu viktigare att inte ta med det in, igen, säger Sander till Nyheter24. 

Dock säger hon att hon har sett par som återförenas och använder sig av saker som hänt tidigare som "vapen". Att man då inte har lärt sig något och ganska snabbt hamnar i samma onda cirkel man var i tidigare, och då är det inte bra så klart. 

– Gör man däremot läxan och går igenom, i första hand med sig själv och frågar sig vad som hände, ens egna ansvar och hur man vill och kan förändra det så är man ju en bit på god väg. Sedan behöver acceptans av det som varit komma in samt kanske också förlåtelse.

När man har gått igenom saker och ting i sig själv, vilket gäller båda personerna, så bör man sätta sig ner och se om det finns en möjlighet att starta om på nytt igen.  

– Man behöver vara noga med att tänka på det så att det inte är rädslan som styr en tillbaka till varandra, rädslan för att bli ensam, att aldrig träffa någon ny igen, att få det sämre ekonomiskt, att få sämre kontakt med barnen. 

Man bör prata om saker och mönster man vill ha igen, samt det man inte vill plocka in i förhållandet om man väljer att testa igen. Det kan vara om en av personerna känt sig kvävd i förhållandet, och behöver prata om hur hen inte ska känna så igen. 

– Har den andre kanske känt sig ensam och nedprioriterad så behövs det också samtalas om, hur
inkluderar man varandra och att båda verkligen är hundra procent incheckade. Finns osäkerhet eller svartsjuka så är det väldigt viktigt att det är löst innan.

Sander säger också att det kan vara bra att vara ifrån varandra, så man kan hitta balans i sig själv och för att ta reda på vad man saknar och vill ha. Samt att kanske träffa andra. 

– Det är ju lätt att bli hemmablind och inte riktigt se vad man har, många berättar för mig att de
känner sig tagna för givet, speciellt kvinnor, säger Sander. 

Stjärnparet Justin Bieber och Selena Gomez fångades nyligen på bild när de pussade varandra, vilket typ bevisar att de har hittat tillbaka till varandra? 

TV: 9 ex du säkert kommer ha haft innan du träffar den rätta

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du blivit tillsammans med ett ex igen?
Tack för din röst!
Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.