Stockholm

Nu får vi veta sanningen om Titanic: Därför dog Jack

Många menar att Jack hade fått plats på dörren med Rose, i filmen Titanic.
1 av 2
Hade Jack fått plats? Och spelar det ens någon roll? Inte om man ska tro Titanic-regissören James Cameron.
Både Jack och Rose verkar ha fått plats på dörren, i alla fall enligt den här dramatiseringen.
2 av 2
Både Jack och Rose verkar ha fått plats på dörren. Vad tror du?.

(Spoilervarning!) Jack, som spelas av Leonardo DiCaprio dör i slutet av succéfilmen Titanic. Men varför fick han inte plats på den omtalade dörren?


Läs mer

Alla som har sett Titanic har garanterat grubblat över varför Jack (Leonardo DiCaprio) inte fick plats på den där dörren, som hade kunnat rädda hans liv efter att skeppet Titanic hade sjunkit. Undrar du också vad som egentligen hände i det där iskalla havet när Titanic sjönk och Jack dog? Nyheter24 har tagit reda på svaret!

En kultförklarad klassiker

Den numera kultförklarade filmen från 1997 skildrar historien om den hemska olyckan där det 269 meter långa fartyget Titanic sjönk efter att ha kolliderat med ett isberg år 1912. 

Som ett romantisk inslag i den dramatiska och ångestframkallande filmen får man dessutom följa det unga kärleksparet Rose Dewitt Bukater och Jack Dawson som kommer från helt olika världar.

Under tiden på fartyget Titanic finner de varandra och blir störtförälskade. Det tragiska slutet då Jack dör i det iskalla vattnet har lämnat många tittare med frågor. Vad hände egentligen när Titanic sjönk och Jack dog?

Var Rose (Kate Winslet) bara självisk som inte ville ge plats åt sin kärlek? Var han för svag för att klättra upp? Var de båda bara så korkade att de inte fattade att två personer kunde få plats? 

Det är frågor som ställts i tusentals diskussionstrådar på webben, och många är av åsikten att de båda hade fått plats. Typ så här:

Både Jack och Rose verkar ha fått plats på dörren. Vad tror du? Bildkälla: Twitter

Nu har i alla fall mysteriet kring succéfilmen Titanic fått en förklaring. Typ. 

Jack var tvungen att dö

I en intervju med tidningen Vanity Fair berättar James Cameron, regissören av Titanic, varför Jack var tvungen att dö. Han menar att det är irrelevant om Jack fick plats på dörren eller ej – han hade dött ändå. 

– Svaret är mycket enkelt. För att det står på sida 147 i manuset att Jack dör. Väldigt enkelt, säger han.

Inte så tillfredsställande svar kanske, men med det beskedet kanske det är dags att släppa teorin med att Jack borde ha fått plats på dörren i vattnet om han bara ville. Regissören James Camerons vilja att han skulle dö var uppenbarligen oundviklig.

Borde Jack ha överlevt?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.