Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Årets julvärdar blir historiska – tittarna i chock

- 04/12/2017, 15:32

Årets julvärdar är presenterade och det blev en riktig dunder duo som vi tidigare sett i programmet Historieätarna.

Har ni som tradition att slå på Svt1 klockan 15.00 på julafton? Sitter ni och mumsar julgodis framför Kalle Anka och hans vänner? 

Idag presenterades årets julvärd och det har varit spekulationer kring vem det skulle bli, men det blev inte bara en utan två julvärdar. Inga mindre än Erik Haag och Lotta Lundgren. 

– Det är ett stort och ärofyllt uppdrag, så det känns bra att vara två om det, säger Erik Haag till Nyheter24.

För första gången i historien är det en duo som kommer att vara julvärdar och ta hand om svenska folket under julafton. Erik Haag och Lotta Lundgren är inte bara en duo som julvärdar utan har tidigare haft programmet Historieätarna och de två är även ett kärlekspar. 

– Vi kommer att göra så att alla känner igen sig och känner att det är ett julvärdskap. Men sen kommer man inte ifrån att Lotta pratar på sitt karaktäristiska långsamma vis, säger Erik skämtsamt.

Och Lotta fyller i.

– En bra julvärd ska inte heller ha för bråttom, julen handlar om att ingen ska någonstans.

Nyheter24 tittare är i chock. En person skriver "bojkott", en annan "fanns det inga bättre"? Men det fanns även några tittare som var positiva till årets julvärdar och skriver "jättebra julvärdar" och "underbart".

1959 var starten för en lång tradition och Bengt Feldreich satt stadigt i fåtöljen i tolv år för att sedan lämna över uppdraget till Arne Weise, som var julvärd i hela 30 år.  Sedan 2002 har julvärdarna bytts ut för varje år och Erik Haag och Lotta Lundgren blir sjuttonde och artonde i julvärdsordningen. 

Se intervjun med Erik Haag och Lotta Lundgren i klippet ovan.

Blev rätt personer årets julvärdar?