Årets julvärdar blev Erik Haag och Lotta Lundgren
Årets julvärdar - Foto: TT

Årets julvärdar blir historiska – tittarna i chock

Årets julvärdar är presenterade och det blev en riktig dunder duo som vi tidigare sett i programmet Historieätarna.


Har ni som tradition att slå på Svt1 klockan 15.00 på julafton? Sitter ni och mumsar julgodis framför Kalle Anka och hans vänner? 

Idag presenterades årets julvärd och det har varit spekulationer kring vem det skulle bli, men det blev inte bara en utan två julvärdar. Inga mindre än Erik Haag och Lotta Lundgren. 

– Det är ett stort och ärofyllt uppdrag, så det känns bra att vara två om det, säger Erik Haag till Nyheter24.

För första gången i historien är det en duo som kommer att vara julvärdar och ta hand om svenska folket under julafton. Erik Haag och Lotta Lundgren är inte bara en duo som julvärdar utan har tidigare haft programmet Historieätarna och de två är även ett kärlekspar. 

– Vi kommer att göra så att alla känner igen sig och känner att det är ett julvärdskap. Men sen kommer man inte ifrån att Lotta pratar på sitt karaktäristiska långsamma vis, säger Erik skämtsamt.

Och Lotta fyller i.

– En bra julvärd ska inte heller ha för bråttom, julen handlar om att ingen ska någonstans.

Nyheter24 tittare är i chock. En person skriver "bojkott", en annan "fanns det inga bättre"? Men det fanns även några tittare som var positiva till årets julvärdar och skriver "jättebra julvärdar" och "underbart".

1959 var starten för en lång tradition och Bengt Feldreich satt stadigt i fåtöljen i tolv år för att sedan lämna över uppdraget till Arne Weise, som var julvärd i hela 30 år.  Sedan 2002 har julvärdarna bytts ut för varje år och Erik Haag och Lotta Lundgren blir sjuttonde och artonde i julvärdsordningen. 

Se intervjun med Erik Haag och Lotta Lundgren i klippet ovan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blev rätt personer årets julvärdar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.