Torsdag 13 Maj
Stockholm

Vilken av dessa kändisar är ditt ex?

Rihanna, Justin Bieber
Alla har vi ett jobbigt ex, vilket är ditt?. Foto: TT/Instagram

Alla har ett jobbigt ex. Klev den över hela ditt hjärta, eller var den bara världens största svin? Här har vi samlat allihopa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De flesta av oss har ex. Se vilken kändis ditt ex skulle vara.

Ed Sheeran - Det alldeles, alldeles för snälla exet 

Bildkälla: TT

Ni träffades en vecka efter att du kommit ur ett annat förhållande. Trots att dina vänner sa att hen var ett rebound så kände du att det var värt ett försök. Hen var ju så himla gullig. Mysig. Lite som en valp liksom. 

På helgerna sträck-kollade ni Netflix och åt pannkaksfrukost med socker och sylt. Hen sa aldrig emot dig, bestämde aldrig något överhuvudtaget faktiskt. Ni gjorde det du ville. Alltid. Du kan inte ens minnas att ni hade ett enda bråk. 

Du insåg snabbt att det inte var hållbart. Mot slutet kändes kändes mer som att du var tillsammans med ett syskon än en partner (på värsta möjliga sätt).

Taylor Swift - Det passivt aggressiva exet

Bilkdkälla: TT

Detta ex pratade en gång inte med dig på tre dagar för att du glömde smöret framme. Den satt också på mobilen under hela middagen när hen träffade dina föräldrar för första gången och startade tjafs över sms varje gång du hängde med dina kompisar. För att hen hatade dina kompisar. Hen hatade allt.

När ni gjorde slut la hen upp passivt aggressiva citat på Instagram i flera månader (uppenbart riktat till dig) och spred sen ett rykte om att du hade klamydia. 

Bella Thorne - Det vilda exet

Bildkälla: Instagram

Detta ex kom in i ditt liv som en orkan och vände upp och ner på din tillvaro. Du hade aldrig träffat någon så spännande, så impulsiv, så farlig. Ni hade aldrig en tråkig stund tillsammans. Vardagen blev ett äventyr och hela livet blev som en film.

Men efter ett tag så blev det lite för spännande. Som gången hen kom hem från krogen en lördag natt med två främlingar och tyckte att ni skulle ha en fyrkant. Eller när hen för andra gången fick ett samtal från polisen efter att hen åkt fast för snatteri, igen. 

Du insåg till slut att du ändå var nöjd med ditt icke-spännande, vardagliga jantelagsliv.

Det klängiga exet

Bildkälla: TT

Detta ex sa till sina kompisar att ni var ihop innan ni ens hade haft er andra dejt. Hen förstod inte riktigt konceptet personligt utrymme och tjatade i princip till sig ert förhållande. Du insåg snabbt att det inte var ni, något som detta ex inte hanterade på ett bra sätt. 

På alla hjärtans dag, året efter att ni brutit, fick du ett anonymt brev innehållande ett usb. På usb:et fanns en video där hen samlat bilder av era "bästa stunder tillsammans". Nu har det gått tre år och du får fortfarande fyllesms från hen.

Exet som du aldrig kommer att komma över 

Bildkälla: TT

Om det finns en Gud, så ser det ut som detta ex. Du var förälskad vid första ögonkastet, eller i alla fall väldigt, väldigt attraherad. Du hade gjort vad som helst – skaffat vovve, villa och barn om den så hade bett om det.  För hen var allt du någonsin velat ha. Rolig, smart och så jävla vacker. Alltid festens mittpunkt. 

Du gick till och med med på att ha ett öppet förhållande för att hen inte tyckte att det var nödvändigt att "sätta en etikett" på det ni hade, även fast du nog inte riktigt ville. Och trots att du visste att det var för bra för att vara sant så kom uppbrottet som en smäll på käften - plötsligt och smärtsamt. 

Lyckligtvis har du kommit över hen. Nästan. 

Egot

Bildkälla: TT

Det första du fick reda på om detta ex var att hen hade 3000 följare på Instagram, främst för att hen aldrig slutade prata om det. Det, och det faktum att hen en gång hade hamnat på efterfest med Alexander Skargård. Det bästa med detta ex, var att du kom in på alla klubbar gratis. Den hade alla kontakter som fanns att ha.

Men det var snart svårt att förbise alla hens outhärdliga sidor. Som att du inte kan räkna hur många du stått på fester och insett att hen lämnat dig för att dra vidare med andra viktigare, coolare människor. Eller det faktum att hen beskrev sig själv som ett plågat geni. 

Eller det faktum att hen var så självupptagen att den knappt märkte att ni gjorde slut. 

Exet som nu är en av dina bästa kompisar

Bildkälla: Instagram
Ni klickade direkt på alla plan. Ni hade exakt samma humor, gillade samma godis och skrek-sjöng till samma låtar. Allt var perfekt. Du tänkte att du äntligen hittat din själsfrände. Men efter några månader hade passionen svalnat. Ni älskade fortfarande varandra, men ni var bara inte kära längre.

Trots att du inte ville vara tillsammans med hen, ville du absolut ha kvar hen i ditt liv. Känslan var ömsesidiga. Så ni bestämde er helt enkelt för att bryta som par, men fortsätta som vänner. 

Och det är en av de bästa besluten du tagit. 

Svinet

Bildkälla: TT

När du tänker tillbaka så fanns det kanske en del varningstecken. Som att er relation började när detta ex var otrogen mot sin dåvarande partner, med dig. Eller det faktum att hen aldrig lät dig röra hens mobil. Eller det faktum att hen försökte hångla med din bästa vän. Men kärleken är blind, och ibland också döv tydligen. 

Du intalade dig själv att hen var bara var missförstådd. En trasig själ som bara du kunde rädda. Någon som egentligen var jättefin innerst, innerst inne. Faktiskt. 

Det vill säga tills dagen du kom hem och du hittade hen med någon annan i sängen. Då både hörde och såg kärleken klart och tydligt. 

Läs även: Utgång? Här är låten du kommer vara baserat på vad du dricker

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Stämmer detta in på något av dina ex?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela