Många har att spara pengar som nyårslöfte
Vill du verkligen spara pengar under det här året? Då finns det två enkla knep! - Foto: Montage TT/Pixabay

Vill du spara 15 000 kronor under 2018? Så här gör du

Vill du spara pengar detta året? Kanske för att spara ihop till en resa? Här kommer två enkla utmaningar som får dig att skrapa ihop 15 000 kronor, om inte mer.


Med ett nytt år är det inte särskilt ovanligt med löften som att läsa mer, träna och äta mer hälsosamt. Ett annat löfte kan vara att spara pengar – men hur lyckas man med det, egentligen?

Ett tips är att fullfölja den så kallade 52 veckors-utmaningen, som flera brittiska medier har rapporterat om.

Idén bygger på att spara undan 1 pund första veckan, 2 pund andra veckan, och så vidare. 

I svenska kronor kan du gott lägga undan 10 kronor första veckan, 20 kronor andra veckan och så vidare. Sista veckan lägger du alltså 520 kronor.

På det här sättet sparar du pengar, men det kommer inte kännas lika tomt i plånboken under hela året. I synnerhet nu i januari, när du sannolikt har lite mindre pengar kvar efter jul.

Med den här metoden skulle du lyckas spara ihop över 15 000 kronor på ett år.

Men så är det ju det där med att julen kommer i slutet av året och du sannolikt kommer ha svårt att lägga över flera 500-lappar i december. Dessutom kanske du tycker att 15 000 spänn känns för lite?

Då kan du anta den så kallade 365 dagars-utmaningen, som bland annat Apartment Therapy har skrivit om. Den utgår ifrån att varje veckodag spara undan en viss summa. Måndagar 10 kronor, tisdagar 20 kronor, onsdagar 30 kronor, torsdagar 40 kronor och så vidare.. 

Totalt innebär det 280 kronor i veckan – och minst 16 000 kronor på ett år.

Det går givetvis att lägga undan än mer pengar för den som har råd, men med de här tricken kommer det åtminstone inte svida lika mycket när du kollar kontot.

TV: Så mycket tjänar Sveriges rikaste medieprofiler

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du anta utmaningen?
Tack för din röst!