Villkor för nya modellagenturen: Du får inte vara yngre än 45 år

- 20/02/2018, 19:08 -

Ett projekt att fota stilfulla pensionärer på stan blev starten för en modellagentur. Det unika med agenturen Oldushka är att ingen modell är yngre än 45 år.

Det är ingen hemlighet att vi ofta associerar skönhet med ungdom. Men fotografen Igor Gavar menar att den äldre generationen har en unik skönhet. Han berättar för Vogue att han tycker just skönhet är något som blir bättre med åren.

Det var i och med ett fotoprojekt till sin blogg som idén för en ny modellagentur föddes. Igor Gavar fotade stilfulla pensionärer som han hade mött på gatan, skriver Måbra.

Han säger till Vogue att han träffade på väldigt intressanta ansikten och bestämde sig för att göra ett separat projekt med dem.

Efter att ha fått extremt positiv respons valde han att gå vidare med projektet och startade då agenturen Oldushka.

– Det är dags att bekämpa stereotyper, säger Igor Gavar till Vogue.

Oldushkamodels är nu ett konto med nästan 35 000 följare på Instagram. Där har du möjlighet att titta närmare på flera av modellerna som blivit värvade till agenturen. 

Lägsta åldersgräns för modellagenturen är väldigt hög och de flesta modeller är i 60- och 70-årsåldern. Hela åldersspannet bland modellerna sträcker sig från 45 till 85 år. 

Modellyrket och idealen kan ofta vara förknippade med unga, smala tonåringar. Men de senaste åren har både åldrar och utseende blivit mer varierande på catwalken och i reklamkampanjer.

Nästan 1,5 år efter fotoprojektet är Oldushka en etablerad modellagentur och finns redan i fyra städer i Ryssland.

Agenturen har dragit till sig uppmärksamhet från hela världen och modellerna har fått flera stora jobb. Man kan förstå varför när man ser bilderna.

Irina 70 år
Irina 70 år. Bildkälla: instagram/oldushkamodels
Tatyana 60 år
Tatyana 60 år. Bildkälla: instagram/oldushkamodels
Ivan 53 år
Ivan 53 år. Bildkälla: instagram/oldushkamodels

Läs också om Amina som blev Danmarks första modell med slöja.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Känner du någon som kan platsa i nya agenturen?