Sluta snooza
Alarm - Foto: Pixabay

Vill du sluta snooza? De här tipsen maxar dig till morgonmänniska

Är du personen som gärna trycker av alarmet och sover lite längre? Att snooza kan vara riktigt mysigt men brukar oftast sluta i stress. Vill du maxa din morgonrutin och bli en piggare person på morgonen? Här kommer 8 grymma och enkla tips.


Alarmet ringer och det är dags att gå upp men det är ju så varmt och mysigt under täcket. Du ställer om alarmet och klickar på snooze. Men hur gör alla andra som kommer upp direkt när alarmet ringer första gången? 

Här kommer några tips som kommer att göra dig till en morgonperson.

1. Lägg larmet en bit bort

Det första du kan göra är att sluta upp med att trycka på snoozeknappen flera gånger i rad. Ställ klockan lagom tid så du hinner göra allt du behöver utan att stressa och snoka absolut inte när klockan ringer. Ett tips är att lägga larmet på andra sidan rummet så att du måste gå upp ur sängen för att stänga av det.

2. Boosta kroppen med vätska

När kroppens vätskebalans rubbas för att du dricker för lite vatten under dagen så blir du att känna dig groggig. Du kan alltså känna dig mer trött och utmattad på morgonen om du inte druckit tillräckligt med vatten dagen innan, skriver Sleepjunkies

3. Låt bli sociala medier

Din telefon kan vara en stor bov i det här dramat. Du behöver inte uppdatera Facebook, Instagram eller kolla Snapchat. För att vakna upp pigg måste du ändra dina vanor på kvällen. Lägg dig inte i sängen och kika i mobilen.

4. Energi

När larmet ringer på morgonen är det bra om du börjar röra på dig direkt för att få liv i kroppen och knoppen. När du rör på dig får du igång blodet och din hjärna vaknar lättare.

Låt bli sociala medier när du lagt dig i sängen.

5. Planera något roligt

Morgonen kan vara ganska stressig för alla som ska iväg till jobbet eller skolan. Men att ställa klockan tio minuter tidigare än vad du brukar kan vara värt det. Att planera in en frukost med en kompis eller kika på ett avsnitt från din favoritserie. Det är lättare att gå upp ur sängen om du vet att du ska göra något roligt. 

Det är lättare att gå upp ur sängen om du vet att du ska göra något roligt.

6. Bytt alarmsignal

Många tror att man vaknar lättare av en hemsk klassisk alarmsignal, men icke. Att vakna upp till din senaste favoritlåt höjer din energinivå och du vaknar glad, skriver Elite Daily

7. Planera morgondagen

För att slippa en stressig morgon kan det vara skönt att planera lite kvällen innan. Förbered frukost och ställ i kylskåpet, lägg fram vilka kläder du ska ha på dig och packa väskan så ditt trötta du inte glömmer något.

Du kan känna dig utmattad på morgonen om du inte druckit tillräckligt med vatten.

8. Ät hälsosamt

Att äta rätt hjälper dig att sova bättre. Kroppen behöver äta hälsosamt och regelbundet och det gör också att du sover bättre.

Ni har säkert hört talesättet "If you snooze, you loose" så upp och hoppa när alarmet ringer.

Se mer i klippet ovan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du en snoozare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.

Börsen ser ut att öppna nedåt

Det pekar nedåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets, i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.

"Prata mer om relationer och sex med era barn"

Prata mer om relationer och sex med era barn. Det är uppmaningen från Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) efter att en ny undersökning visar att bara hälften av alla föräldrar gör det.

Morgonens nyheter

Här är morgonens nyheter i korthet.

Polisen i Göteborg rapporterar om uppdatering

"Den anmälda försvunna kvinnan från ett äldreboende i Majorna är anträffad.", skriver polisen på sin hemsida.