Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Julianas lifehack visar snabbaste sättet att rengöra din beauty blender

- 01/04/2018, 17:35

Har du förbannat dig själv över hur urbota svårt det ska vara att tvätta rent din sminksvamp? Räddningen är här – det nya lifehacket visar exakt hur du ska göra!

Smink kan vara något av det roligaste som finns, särskilt när man med roliga färger, texturer och redskap får fixa sig inför en utekväll.

Men allt gott har en baksida, och i det här fallet kan nog de allra flesta hålla med om att just rengöra sminkborstar och svampar definitivt är en av dem.

Om man VERKLIGEN vill ha "flawless" hud är det faktiskt något av det viktigaste man kan göra. Linda Mehren, grundare av Makeup Academy, har tidigare berättat för Nyheter24 att man allra helst ska rengöra sina redskap VARJE DAG. Men handen på hjärtat, vem hinner det egentligen?

Men som ett bud från himlen sänt finns det en ny rengöringstrend, som just nu sprids på Twitter. Glöm allt du vet om att tvätta en beauty blender i 5-10 minuter i badrummet. Det här tricket tar bara någon minut.

Allt du behöver är en mikro.

Blanda diskmedel och vatten i en kopp eller skål, som tål mikrovågsugn. Dränk svampen helt i vattnet i koppen, och kör det i en minut i mikron.

När du nu tar ut koppen kommer ALLT äckligt ur svampen gått ur, och färgat av sig på vattnet. 

Innan du nu klämmer ur allt vatten ur svampen rekommenderar vi givetvis att du låter vattnet svalna, för att undvika brännskador... (liksom aj?).

Nu är du fri att använda svampen, tills du behöver tvätta den igen.

Någon som testade just detta var 19-åriga studenten Julianna Asouzu från London. Se videon ovan för att se hennes reaktion när det faktiskt funkade!

Dermatologen Joshua Zeichner förklarade för Cosmopolitan hur experimentet fungerar;

– Att köra svampen i såpvatten i mikron är sannolikt som att köra den supersnabbt i en tvättmaskin. Dessutom dödar mikrovågsugnens energi antagligen alla mikroorganismer som växer på svampen. Den ena nackdelen är att svampen troligtvis slits snabbare än den skulle annars.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du sminka dig?