Onsdag 12 Maj
Stockholm

Nadjas lyxsemester blev en mardrömsresa – se bilderna här

Nadja och hennes pojkvän la ner mycket pengar på resan till Kuba, men det slutade i en mardröm.
1 av 7
Nadja och hennes pojkvän la ner mycket pengar på resan till Kuba, men det slutade i en mardröm. Foto: Privat/Ving Katalog
Enligt Ving skulle resorten se ut så här.
2 av 7
Enligt Ving skulle resorten se ut så här. Foto:
Men det här är vad paret möttes av.
3 av 7
Men det här är vad paret möttes av. Foto: Privat
Sängkläderna var smutsigt, bestick och tallrikar var inte ordentligt diskade och i duschen var det mögel.
4 av 7
Sängkläderna var smutsigt, bestick och tallrikar var inte ordentligt diskade och i duschen var det mögel. Foto: Privat
Saker som Ving skrivit ut i beskrivningen om hotellet fanns inte.
5 av 7
Saker som Ving skrivit ut i beskrivningen om hotellet fanns inte. Foto: Privat
Poolen..
6 av 7
Poolen.. Foto: Privat
Nadja.
7 av 7
Nadja. Foto:

Bilderna på Vings hemsida stämde inte alls överens med verkligheten vilket ledde till att parets lyxresa blev en mardröm.

Kommentera (35)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nadja och hennes pojkvän skulle boka en lyxig vintersemester och till slut bestämde de sig för destinationen Kuba. Paret ville köra på ett lite finare hotell så de valde ett hotell via Ving som klassades som "Top selections".

Paret bokade resan i augusti förra året och i januari tidigare i år var det dags för avfärd. Men när paret anlände till hotellet fick de sig en obehaglig överraskning.

– Vi betalade 50 000 kronor för den här semestern och när vi kommer dit hade vi blivit placerade längst bort på resorten med en utsikt mot ett stängsel och en bilväg, säger Nadja till Nyheter24.

"Smutsiga sängkläder"

Men det var långt ifrån det ända som inte var som utlovat. Inne på hotellrummet fanns det ingen värme så Nadja gick till personalen och sa till. Som svar tillbaka fick hon att värmen var på max och paret fick sova med kläder, filtar och täcken.

– Sängkläderna var smutsiga, det var mögel i duschen och kylskåpet var också smutsigt.

Paret fortsatte att utforska resorten som inte riktigt stämde överens med Vings beskrivning av hotellet.

– På buffén var bestick, glas och tallrikar smutsigt. Det var fortfarande kvar matrester på tallrikarna. I baren diskade de inte glasen utan stoppade ner glasen i en bunke och gjorde sedan en ny drink.

På Vings hemsida stod det också att det skulle finnas en basketplan – som inte fanns. Det skulle finnas en jacuzzi – men den fungerade inte. Och hotellets spa-avdelningen var inte riktigt heller som utlovat.

– När vi gick till personalen och frågade om spa-avdelningen så skakade de bara på huvudet. Vi visade bilder från Vings hemsida men personalen påstod att de bilderna inte var i från hotellet. En annan ur personalen kom sedan och skulle visa oss avdelningen men när vi kom fram till poolen fick vi världens chock.

"Jag ville bara hem"

Nadja och hennes pojkvän pratade då med en tjej från Ving som var på hotellet och berättade om deras tid på hotellet.

– Vi erbjöd oss för att visa henne runt på hotellet och visa vad vi sett. Men hon sa att hon trodde på oss och skulle skriva en rapport.

Paret fick i alla fall byta rum, men i det nya rummet fanns det inte varmvatten.

–Jag ville bara hem, resan var en ren besvikelse.

"Resan var en besvikelse"

När paret sedan kom hem från resan efter att ha varit där i två veckor skrev de till Ving för att få en kompensation.

– Ving påstod att det inte var så som vi sa och att spa-avdelningen visst fanns och fungerade. De hävdade också att de själva hade tagit bilder på hotellet en vecka senare. De sa också att vi inte hade framfört våra klagomål på plats, vilket vi gjorde när vi stod och klagade till tjejen i ungefär 20 minuter.

I rapporten från personen från Ving berättar Najda att hon vridit på uppgifterna och inte skrivit med allt de berättat för henne.

– Vi fick en kompensation på 4 000 kronor av Ving. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Hela semestern var en besvikelse.

Nu ska bilderna på Vings hemsida vara borttagna och uppgifterna om basketplan och spa heller inte kvar i beskrivningen.

– Vings bemötande är så tråkigt för de har inte tagit något ansvar. De har dementerat våra uppgifter och bilder. Jag har tappat mitt förtroende för Ving.

"Fått det de är berättigade till"

Paret anmälde sedan Ving till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, där deras krav om återbetalning avslogs.

– Det är väldigt ovanligt att man får en ny resa eller full återbetalning. Nämnden ansåg att 4 000 kronor är den summan som de är berättigade till, säger Britta Ahnmé Kågerman, ordförande, till Aftonbladet.

Ving tycker att paret har fått en skälig ersättning.

– Vi är vana att hantera den här typen av klagomål och de fick även avslag från ARN, vilket betyder att vi har gjort en korrekt bedömning av ärendet, säger Barbro Holmberg, informatör, till Aftonbladet.

Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Kommentera (35)
Kopiera länk
Dela