Cleo har varit borta i snart en vecka.
Cleo är försvunnen – har du sett henne? - Foto: Privat / TT

Sofia blev bestulen på sin hund Cleo – nu vädjar hon om tips

Nu är det snart en vecka sedan som hunden Cleo försvann spårlöst från sitt hem – medan familjen låg och sov. Hon misstänks ha stulits och nu kanske säljas svart. Köp inte Cleo!


Staffordshire bullteriern Cleo låg och sov med sina tre valpar, sju veckor gamla. Morgonen efter var valparna kvar – men Cleo borta.

Sofia Olsén, som är ägare till Cleo, bor i ett hus i Kvänum i Vara kommun. Men i torsdags hände något som är en djurägares värsta mardröm – någon har stulit hunden. Det var medan Sofias familj låg och sov som någon tog sig in på natten och stulit Cleo. 

– Jag var slarvig och låste inte om mig, så det var inte svårt att bara gå in och ta henne, säger Sofia till Nyheter24.

Sofia har fler hundar, men det är endast Cleo som blivit stulen. 

– De visste att hon fanns och har riktat in sig på henne, menar hon.

Sofia har polisanmält händelsen, men det har inte hjälpt henne att få tillbaka sin hund. Hon har även delat på Facebook att Cleo är försvunnen. Hennes inlägg har delats flera tusen gånger och privata tips väller in hela tiden – men inget har lett till Cleo.

– Vi söker i hela Sverige, men vi har fortfarande inte fått ett säkert tips, fortsätter Sofia till Nyheter24.

Bildkälla: Privat / TT

Försökts säljas i Skåne

- Jag har fått olika uppgifter på att någon försökt sälja henne i Skåne-området. En person har hört av sig och tror att hon har blivit erbjuden att köpa en hund som saknade papper på en parkeringsplats, berättar Sofia för Nyheter24.

Den hunden ska ha hetat Tindra, men varit identisk med försvunna Cleo. 

Cleo har tre valpar hemma som saknar sin mamma

Sofia har många personer runt omkring henne som hjälper till och letar. Hon vädjar om tips och utlovar hittelön till den som kan lämna ett avgörande tips så att Cleo hittas. 

– Jag vill bara ha tillbaka min hund, vädjar Sofia.

Cleo är en snäll hund och älskar alla människor. Därför kan hon ha följt med i princip vem som helst – självmant. 

– Det är vanligt att hundar försvinner av sig själva. Men att de blir stulna är väldigt ovanligt, säger polisens presstalesperson Hans Lippens till Nyheter24.

– Men antagligen är ärendet inte så högt prioriterat, om det inte kommer inte något tips såklart, fortsätter han.

Har du sett Cleo eller vet du något om försvinnandet?

Ring polisen 11414.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hunden som dog under värmebölja, det kan du läsa om här.

TV: Därför mår vi bra av katter!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett Cleo?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Iran varnar Israel för "minsta lilla åtgärd"

Musk vill ta betalt av alla som skriver på X

Elon Musk vill ta betalt av nya användare på sin plattform X. Världens tredje rikaste man har länge fört ett krig mot fejkkonton på X, redan före köpet av sociala medier-jätten då den gick under namnet Twitter.

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Vattnet steg rekordsnabbt och husägare stod handfallna vid sina skadade hus. När de rekordhöga flödena i skånska Kävlingeån svämmade över i slutet av januari ökade Sydvatten tappningen av Vombsjön för att hindra dammbrott – något som pekats ut som en av orsakerna till rekordflödet.

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

KD vill ha en ny migrationspakt

KD lanserar ett första konkret förslag inför EU-valet i juni – en migrationspakt 2.0. Vi måste se till att få slut på årtionden av asyllotteri, säger partiledare Ebba Busch.