Usama Bin Ladens mamma pratar om sonen i en intervju.
Usama Bin Laden är en av världens mest hatade människor. - Foto: TT/Mazhar Ali Khan/The Guardian

Usama Bin Ladins mamma: "Han var en bra son"

Usama Bin Laden är förmodligen en av världens mest hatade människor. Som hjärnan bakom terrorattackerna mot World Trade Center år 2001 är det inte många människor som kan se något gott med honom. Förutom en person. Hans mamma.


11 september 2001 har för evigt bränt sig fast på näthinnan i det amerikanska folket. Mannen bakom attacken? Al-Qaida-ledaren Usama Bin Ladin. Innan Bin Ladin sköts till dödas av amerikanska marinsoldater 2011 var han en av världens mest fruktade män.

Och hur mycket man än tänker att ingen människa i hela världen faktiskt kan tycka om en fruktad och hatad terrorist så stämmer det faktiskt inte. Usama Bin Ladins mamma, Alia Ghanem, har en hel del gott att säga om sin son. 

Alia Ghanem intervjuad av The Guardian

Det är i en intervju med The Guardian som Alia Ghanem mamma berättar om kärleken till sin förlorade son.

– Mitt liv har varit svårt eftersom han var så långt ifrån mig. Han var en bra son och vi älskade honom väldigt mycket säger Alia Ghanem till The Guardian, vilket även Expressen rapporterat om.

Ghanem menar även att det inte var sonens fel att han blev som det blev, istället menar hon att det var människor runt omkring honom som hjärntvättade honom och ledde honom fel i livet. 

–  Han var ett väldigt bra barn till dess att han mötte personer som mer eller mindre hjärntvättade honom i början på 2000-talet. Man kan kalla det en sekt. Jag sa alltid åt honom att hålla sig borta från de där människorna och han berättade aldrig vad han höll på med eftersom han älskade mig så mycket, säger Ghanem i intervjun med The Guardian.  

Många människor runtom i världen har nog svårt att acceptera Alia Ghanems förklaring till sonens val att ingå i terrorsekten Al-Qaida. Men intervjun med Bin Ladins mamma ger dock en helt ny innebörd i hur mycket en mor faktiskt kan älska sin son

Visste du förresten att Martin Timell en gång i tiden umgicks med Usama Bin Ladins bror Bakr Bin Laden? Här kan du läsa allt om den lite udda vänskapen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du läst intervjun?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.