Cristiano Ronaldo, Adrien Rabiot och Alphonse Areola i FIFA 19. FIFA 19 logo, Champions League-pokalen.
FIFA 19 är uppföljaren i till FIFA 18 oh ingår i spelserien FIFA av Electronic arts. - Foto: EA

FIFA 19 – här är allt du behöver veta

Varje år i september bänkar vi oss framför tv:n för att spela det nya FIFA. Årets version, FIFA 19, är det 26 spelet i serien sedan det första släpptes 1993. Så vad har vi att se framemot inför årets release?


Har du börjat tröttna på FIFA 18? Inte så konstigt, i och med att alla de internationella ligorna börjar att sparka igång, så ser du att halva laget som ställde upp förra säsongen är utbytt mot en helt ny spelare. Men trots detta så är det samma gamla spelare i startelvan i FIFA 18. 

Ett smart säljknep som fungerar på de flesta kunder och lanseringen av FIFA 19 är bara runt hörnet. I och med att det nya FIFA släpps så tillkommer även nya funktioner som förbättrar och förändra spelet. Så vad är det då för funktioner som du sitter och väntar på? 

Nyheter24 listar alla de nya och hajpade funktionerna som du får testa när spelet släpps den 28 september 2018.

Champions League

Sedan 2009 har speltillverkaren Konami, som varje år släpper fotbollsspelet PES, ägt licensen till Champions League. Men nyligen kom uppgifterna att Konami har förlorat licensen och istället tar EA över och lanserar således att man kommer att inkludera detta i sitt spel.

Real Madrid-tifo under en Champions League-final i FIFA 19. Bildkälla: EA/Youtube

Aktiv touch

I spelet har man även introducerat en ny typ av bollmottagning för spelarna. Med det nya systemet, aktiv touch, så får dina spelare en närmare bollkontroll, mer flytande rörelser, större kreativitet och en ökad speluppfattning. Enligt EA själva så kommer detta leda till att du exempelvis kan göra en så kallad maskerad bollmottagning vilket gör att du alltid är före dina motståndare till bollen och på så sätt kan skapa farliga målchanser. 

Diego Costa tar emot bollen med aktiv touch och tar sig förbi motståndaren. Bildkälla: EA/Youtube

Dynamic tactics

Har du saknat att du inte kunnat precisera din taktik i FIFA? I den nya versionen, FIFA 19, kommer du på en helt ny nivå kunna utveckla ditt spel genom olika taktiker. Vad sägs om att sätta press på motståndaren direkt efter att du tappat bollen, eller backa hem och behålla bollen inom laget vid en ledning? 

Vid lanseringen av spelet tillkommer även det nya systemet dynamic tactics vilket innebär att du kan skapa olika matchplaner under spelets gång. Och på så sätt förändra ditt spelupplägg drastiskt beroende på hur matchen ser ut. 

Dynamic tactics i nya FIFA 19. Bildkälla: EA/Youtube

Tajmade avslut

Har du drömt om att slå till med ett perfekt tajmat avslut när du möter polaren på FIFA? Då har din dröm precis gått i uppfyllelse. Med den nya funktionen Tajmade avslut så kan du slå en riktig pärla rakt upp i krysset. Men se upp, om du inte tajmar rätt så kommer ditt skott att bli uselt istället. Så vågar du ta chansen och sätta bollen i mål med ett perfekt tajmat avslut eller väljer du att "fega" och istället hålla dig till vanliga avslut?

Gör riktigt snygga mål med bland annat Paul Pogba i nya FIFA 19. Bildkälla: EA/Youtube

50/50 battles

I och med att spelarna i FIFA 19 har blivit allt smartare i sina löpningar och speluppfattning så är duellen om bollen en extra viktig del i spelet. Se till att vinna bollen och slå den till din medspelare som springer i rätt position så blir det garanterat mål.

Autentisk rörelseteknik

Egentligen inte en nyhet men inför släppet av nya FIFA 19 så har EA förbättrat den autentiska rörelsetekniken i spelet. Det innebär att dina spelare rör sig mer som verkliga människor, vilket inte bara ger dig en känsla av att du styr en verklig match utan ger också dina spelare ett bättre rörelsemönster.

FIFA 19 släpps till Playstation, PC, Xbox och Nintendo den 28 september 2018.

Gillar du spelet Fortnite? Är du helt säker på att det är mycket bättre än PUBG? Då borde du läsa den här artikeln som ger dig belägg nästa gång du hamnar i en diskussion med en PUBG-spelare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du taggad på nya FIFA?
Tack för din röst!