Efter att företaget gick i konkurs auktioneras allt ut.
Dunkin Donut har gått i konkurs i Sverige, nu auktionerar de ut ALLT på nätet. - Foto: TT/Dunkin Donut

Dunkin Donuts har gått i konkurs – auktionerar ut allt

Donkin Donuts misslyckades med att etablera sig i Sverige och gick nyligen i konkurs. Nu auktionerar företaget ut rubbet – allt från kyldiskar till karamellfyllning är till salu


Den amerikanska franchisekedjan Dunkin Donuts fick ett minst sagt svalt mottagande när de försökte etablera sig i Sverige. I juli gick bolaget som hade rättigheterna till företaget i Sverige, i konkurs, skriver GP

Företaget hade till en början storslagna planer för den svenska marknaden, de lyckades etablera en produktionsanläggning samt sju butiker i Stockholmstrakten. Nu har företaget gått i konkurs och man auktionerar ut precis allt på nätet. Nu kan man nämligen lägga vantarna på all typ av köksutrustning och maskiner. Men framför allt alla tillbehör som Dunkin Donuts har lämnat efter sig.

Det blir alltså inget mer Dunkin Donuts i Sverige, företaget har gått i konkurs. Bildkälla: TT

Bland de varor som auktioneras ut på sajten PSauction.se finns en uppsjö av grejer från Dunkin Donuts sortiment. PS.se räknade till två pallar färdiga munkar, karamellfyllning, smaksättare, toppings, bullar, bagels, toastbröd och chokladringar. I auktionen, som avslutas den 16 augusti, ingår dock inte Dunkin Donuts varumärke, recept och marknadsföring.

2015 lanserades Dunkin Donuts i Stockholm, då kunde man få gratis munkar i ett år. Läs allt om hur starten på lanseringen var här. 2013 anklagades företaget för rasism, läs om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillade du Dunkin Donut?
Tack för din röst!