Nu kan du få betlat för att äta avokado.
Nu kan du äta avokados – och få betalt! - Foto: Shutterstock

Drömmöjligheten: Här får du betalt för att äta avokado

Älskar du avokados? Nu kan du få betalt för att äta dem! En forskningsgrupp i Kalifornien, USA, söker nu människor som människor som vill delta i en avokodoätarstudie.


Avokadotoast. Guacamole. En krämig avowrap. Tre helt fantastiskt goda smakupplevelser. Alla innehållande guds gåva till mänskligheten – avokadon. 

Om du är någon som älskar avokados så vet du att ett avokadofyllt liv också kan vara ett dyrt sådant. Har man tur kan man hitta en "2 för 20 kronor"-kampanj, men andra gånger kan det svida lite i plånboken när man vill köpa avokado. Särskilt om man skulle vilja äta lite avo varje dag.

Men nu har livets möjlighet uppenbarat sig, tack vare forskare på Loma Linda University Health i USA. 

Det är nämligen så att några tursamma människor kommer att få möjligheten att äta avokado varje dag i sex månaders tid. Och som om inte det skulle vara nog får testpersonerna också betalt! Det innebär alltså att du kan få betalt för att äta avokados i ett halvår. 

Syftet med studien är att avgöra hur avokadon påverkar viktminskning och forskarna har har redan fått ett enormt gensvar av hundratals testpersoner. Men de behöver nu fler. 

Avokados, smakar gott i munnen. Bildkälla: Shutterstock

För att delta i studien måste du fylla fyra kriterier. Du måste:

  • Vara 25 år eller äldre
  • Måste vara villig att äta en avokado varje dag i sex månader, alternativt bara äta två avokados varje månad i sex månader
  • Måste mäta minst hundra cm runt magen, om du är en man
  • Måste mäta minst 88 cm runt magen, om du är en kvinna

Du måste även befinna dig i Pensylvania, Massachusetts eller Los Angeles.

Här kan du läsa mer om studien och hur du går till väga för att ansöka om att delta.

Gott och nyttigt

Avokadon, som faktiskt är ett bär, bär faktiskt med sig en hel del hälsoförmåner. Avokado innehåller vitamin K, C, B5, B6 och E. Dessutom innehåller avokado potassium som är bra för musklerna och för hjärtat. 

Här kan du läsa mer om hur avokados påverkar kroppen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du avokado?
Tack för din röst!