Bilder på avokados.
Det finns många fördelar med att äta avokado varje dag. - Foto: Pixabay.

Det här händer i din kropp om du äter avokado varje dag

Vitaminer, fibrer och nyttigt fett. Det finns många anledningar till att äta avokado ofta.


Att avokado är mångas favoritfrukt är inte så konstigt. Det är gott, man kan ha den till massa olika saker och man kan prata typ hur länge som helst om hur man ser om en avokado i affären är mogen eller inte. 

Men vad händer om man mumsar i sig en avokado varje dag?

Nyttigt fett

Avokado innehåller massa nyttigt fett, som dessutom sänker nivåerna av LDL, alltså dåligt kolesterol. Det gör att en avokado-diet kan vara bra för den som kanske vill gå ner lite i vikt, visar forskning.

Avokado innehåller massa fibrer, som kan vara bra om du känner att din kost inte är speciellt fiberrik. Dessutom är det en riktig hälsobomb när det gäller vitaminer. 

Vilka vitaminer innehåller avokado?

Avokado innehåller vitamin K, C, B5, B6 och E. Dessutom innehåller avokado potassium som är bra för musklerna och för hjärtat. 

Avokado har också visat sig skydda mot olika livshotande sjukdomar. Människor som ofta äter avokado känner sig i regel också hälsosammare, skriver Healthline.

Enligt Men’s fitness är att äta en halv avokado i samband med en måltid det allra bästa. 

Du kommer då märka att din kropp mår bättre, du får i dig nyttigt fett och fiber, och du håller det dåliga kolesterolet nere. 

Lycka till!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du avokado?
Tack för din röst!
Senaste nytt

GB-ägaren Unilever kapar 7 500 jobb

Aktiespararna om Thunberg: "Snälla, väx upp"

Civil olydnad gör inte bolag med hållbara, anser Aktiespararnas vd Joacim Olsson efter SAS bråkiga bolagsstämma på måndagen där bland andra klimataktivisten Greta Thunberg protesterade mot flygbolagets miljöskadliga verksamhet.

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen backar inledningsvis. Vid öppning är OMXS-index ned 0,4 procent.

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

Nyheten slog ned som en bomb i ryska medier under måndagen: Storbritanniens kung var död. Men det var han inte.

SBAB sänker bolåneräntorna

Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

1 timme sedan
Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till långsiktiga effekter brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågar.