Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är priset på iPhone Xs och iPhone Xs Max

- 13/09/2018, 09:08 -

Igår under Apples årliga keynote presenterades två nya iPhones: Xs och Xs Max. Men vad kostar de, och när kan man köpa dem i Sverige?

Igår presenterades alltså två riktigt efterlängtade nyheter från Apple. Det är så klart tre nya telefoner det handlar om: iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone Xr. Den sistnämnda ska vara en ny och mer prisvärd version av den tidigare iPhone X.

De nya smarta telefonerna innebär mängder av coola nyheter, så som bättre ljud, och att de är vattentäta. Dessutom ska de båda ha bättre batteritid än sina föregångare, vilket så klart efterfrågats. Läs mer om alla nya funktioner här!

Men, nu till de viktiga frågorna: vad kommer de kosta, och när går de att köpa i Sverige? Vi har så klart svaren.

Priset

De nya telefonerna är (kanske inte helt överraskande) en ganska dyr historia. Faktum är att de slår rekord: ingen tidigare iPhone har någonsin kostat så mycket.

Priset varierar så klart lite beroende på hur mycket lagringsutrymme du vill ha.

iPhone Xs (5,8 tum)

64 GB: 12 795 kronor

128 GB: 14 695 kronor

512 GB: 17 195 kronor

iPhone Xs Max (6,5 tum)

64 GB: 13 995 kronor

256 GB: 15 895 kronor

512 GB: 18 395 kronor

iPhone Xr (6,1 tum)

Från 9 495 kronor.

I USA är priserna i vanlig ordning lite lägre. Där kostar den billigaste iPhone Xs "bara" 999 dollar, iPhone Xs Max kostar från 1 099 dollar och den billigaste iPhone Xr ligger på 749 dollar.

När går de att köpa i Sverige?

Blir du sugen på att punga ut för en av de nya iPhone-modellerna? Då behöver du faktiskt inte vänta så där jättelänge. Imorgon, den 14 september, kan du nämligen förbeställa både Xs och Xs Max. De flesta operatörer har en lista du kan signa upp dig på för att få information om exakt hur det går till. De går även att köpa via Apples svenska webbshop.

Om du är en av dem som förbeställer ska du få din nya iPhone redan den 21 september, om allt går enligt planerna.

Om du är sugen på iPhone Xr får du vänta lite längre, den går nämligen att förbeställa först den 19 oktober.

Samma datum gäller i andra länder, till exempel USA.