iPhone XS – Här är allt du behöver veta om Apples nya smartphone

- 12/09/2018, 20:48 -

Under kvällens Apple Keynote så presenterades en hel rad med nya produkter från Apple. Kvällens snackis? iPhone XS såklart. Vi har listat allt du behöver veta om den nya telefonen!

Under onsdagskvällen så lanserade Apple flertalet nya produkter under deras årliga Keynote i Cupertino, Kalifornien. Men kvällens snackis kommer definitivt bli deras nya... Ja du gissade rätt – iPhone! 

Presentation av iPhone
En presentation av en iPhone. Bildkälla: Marcio José Sanchez AP/TT

Den nya iPhonen

Under Keynoten så lanserade Apple sin efterlängade, nya och fräsiga iPhone – och om vi har väntat! Den nya Iphone kallas för iPhone XS. 

– Det är den mest avancerade iPhone som vi någonsin har skapat, sa Apples vd Tim Cook under presentationen.

Kommer i två olika storlekar

Telefonen kommer att komma i två olika storlekar som så många gånger förr. Den kommer att lanseras i två olika modeller, båda med OLED displayer. Och en av modellerna kommer att rocka den största displayen hittills på en Iphone och den är döpt till iPhone XS Max. Wow, bara namnet gör ju en inspirerad!

Upp till en och en halv timmes längre batteritid

Detta kanske inte är den största överraskningen, men den är då åtminstone väldigt varmt välkommen. För med det nya, uppdaterade batteriet så kommer du kunna använda den i upp till en och en och en halvtimme längre.

Vattentät

iPhone XS kommer även till en viss del att vara vattentät, något som teamet bakom telefonen har testat i flera olika vätskor, så som vatten och öl.

Bättre ljudsystem

Ja – vad har de inte förbättrat egentligen? En sak står väldigt klar åtminstone och det är att högtalarna på både iPhone XS och iPhone XS Max kommer att vara ännu bättre än förr.

512 GB

Detta är nog kanske det sjukaste. 512 Gigabyte i utrymme är något som kommer att förändra livet för många – nu behöver du inte direkt oroa dig för att utrymmet inte räcker. Wow.

Den TREDJE nya iPhonen

Ja det stannade inte där. Apple lanserade nämligen ÄNNU en iPhone under deras keynote. Den så kallade iPhone XR.

iPhone XR kommer att rocka en LCD-display från kant till kant. Displayen kommer att vara större än iPhone 8+ displayen och telefonen kommer dela många funktioner med iPhone XS. 

Basically en billigare iPhone XS. Woop woop!

Ny Apple Watch

Förutom Iphone XS så lanserade Apple sin nya Apple Watch series 4. Något som de var speciellt glada över var att klockan nu kommer att vara tunnare, trots att skärmen kommer att vara över 30 procent större. 

Klockan kommer även att innehålla en funktion som kalls för "detect a fall". Det innebär att om du skulle ramla, så känner klockan av det. Skulle det vara så att du ramlar och inte rör dig på 60 sekunder, så ringer klockan till SOS Alarm.

Vilken grej!