Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Oväntade problemet med iPhone XS och XS Max – går inte att ladda

- 03/10/2018, 20:51 -

Det var mycket ståhej när nya telefonerna iPhone XS och XS Max släpptes. Apple hade många lovord om nya telefonerna, men nu börjar klagomålen trilla in. Det ska nämligen vara problem att ladda luren.

Att Apple släppt en ny produkt är det inte många som missat. iPhone XS och XS Max som kostar en vanlig person typ 18 tusen kronor, i runda slingor. Men priset är faktiskt inte det som det pratats mest om när det gäller nya telefonen. Nej, nu handlar det om att den faktiskt inte verkar fungera som den ska. 

"Dåligt batteri"

Batteritid är något som många iPhone-ägare klagat på sedan första iPhonen kom. Sen är ju frågan om det är för att batteriet faktiskt är dåligt eller om det kanske är så att man använder telefonen ganska flitigt? 

Men nu med nya releasen av Apple berättade de att batteritiden på nya telefonerna ska vara mycket bättre än tidigare. Ja, det har man ju kanske hört förr, men stämmer det verkligen?

Vaken telefon

Det har rapporterats flera klagomål från ägare av de nya telefonerna att det inte går att ladda mobilen som det ska. Vissa av telefonerna verkar inte laddas om inte displayen är låst. Alltså laddas batteriet endast om displayen lyser och är "vaken", rapporterar BBC. Vilket man själv kanske inte alltid är när man vill ladda sin telefon? 

Lewis Hilsenteger, har i en videoblogg på youtube tagit upp det så kallade "laddningsproblemet", där han testade att ladda nio iPhones. De iPhone X som var från 2017 laddade utan något problem alls. Men flera av de nya iPhone XS och XS Max reagerade inte när han stoppade i laddaren, som var en original Apple-laddare.

Inga kommentarer

Ett ganska tydligt problem, om det nu stämmer? Men inget som Apple valt att kommentera. 

Hilsenteger hade blivit tipsad av en tittare som hade problemet själv med sin nya telefon. Men den personen är inte ensam om problemet. Det är nämligen så att Apples diskussionsforum på deras hemsida har flera klagomål gällande exakt samma sak. 

Men inte bara där, nej lite överallt på sociala medier kan man hitta lite sura miner då människor beskriver att det inte går att ladda den nya telefonen alls, om den är helt urladdad. Panik?

BBC har uppmärksammat problemet så har de bett om en kommentar från Apple – dock helt utan framgång.

Är du nyfiken på de nya funktionerna som släpptes med nya iPhone XS och iPhone X Max? Nyheter24 har listat allt du behöver veta som du kan läsa mer om här.