Patrik Sandberg, Douglas Roos.
Patrik Sandberg och Douglas Roos under förra helgens firande. - Foto: Nyheter24

Nyheter24 fyller 10 år: “Tack till alla som tvivlat på oss”

Den 30 september firade Nyheter24 10 år som nyhetssajt. Det speciella datumet delades med gamla såväl som nya medarbetare på bolaget.


Nyheter24 har sedan starten 2008 gått från att vara en uppstickare till att bli det ledande digitala mediehuset för millennials. Den 30 september i år fyllde sajten 10 år och det firades med en stor fest för alla gamla och nya medarbetare.

Under de tio åren har Nyheter24-Gruppen vuxit och numera ingår förutom Nyheter24 även sajterna Modette, Blogg.se, Fragbite och Tyda i gruppen, samt adtechbolaget Netric.

– Det känns fantastiskt att fylla 10 år. Branschen har gått igenom stora förändringar under den här perioden och att vi lyckats fortsätta innovera och skapa nya affärer trots förändrade utmaningar är jag stolt över. Nu laddar vi för en ännu bättre kommande 10-årsperiod med den nya ledningen vid rodret, säger Patrik Sandberg, medgrundare och ägare i Nyheter24-Gruppen.

Nyheter24 har gjort sig kända för att vara modiga, ligga i framkant både redaktionellt och kommersiellt och för att känna den unga målgruppen som få andra. Tio år efter lanseringen är Nyheter24 ett starkt varumärke och en nyhetssajt att räkna med. I år visade Reuters rapport Digital News Report att 16 procent av svenskarna besöker Nyheter24 varje vecka, och att förtroendet för varumärket ligger högre än för både Aftonbladet och Expressen.

– Tack som fan. Det är det första som kommer upp i min hjärna en sådan här dag. Tack till alla helt otroliga medarbetare som dag ut och dag in tagit det där extra steget, som slitit i en sanslös motvind, som vågat chansa och som vågat vinna. Tack till alla som tvivlat på oss. Ni som 2008 förutsåg att vi skulle gå i putten inom två månader. Ni har givit oss en satans tändvätska och det funkade. Och slutligen, tack till min kompanjon och livskamrat Patrik – herregud så grymma vi är tillsammans och vilken resa. Nu tittar vi framåt och siktar på att fira rejält när vi fyller 20 år, säger Douglas Roos, medgrundare och ägare i Nyheter24-Gruppen.

Några höjdpunkter 2008-2018:

2010

- Vinner Årets Dagstidning Digitala Medier

- Bella & Tyra Show är Sveriges första liveformat på nätet och tar under ett avsnitt 15 procent av landets internettrafik

2011

- Nominerade till Årets bästa nyhetssajt på Topp 100-galan

2012

- Nominerade till Årets bästa nyhetssajt på Topp 100-galan

2013

- Nominerade till Årets Säljorganisation på StockholmMediaAward

2014

- Nyheter24 når en miljon unika besökare

- Lanserar No Hate-dagen tillsammans med Statens Medieråd

- Nominerade till Årets bästa nyhetssajt på Topp 100-galan

2015

- Nyheter24 slår rekord med 1 808 552 unika besökare

- Nominerade till Årets Dagstidning

- Nominerade till Årets bästa nyhetssajt på Topp 100-galan

- Fragbite Masters har nått tittarsiffror på totalt 46,9 miljoner under 5 säsonger (2013-2015)

2016

- Vinner Årets kampanj för “Under täcket” med Ikea

- Nominerade till Årets Dagstidning

- Nominerade till Årets bästa nyhetssajt på Topp 100-galan

2017

- Vinner Grand Prix på StockholmMediaAward för Yoggi Yalla Cup

- Vinner 50-wattaren i kategorin konsument - kampanj för Knorr Snack Pot “Battle of the Streamers”

2018

- Reuters rapport Digital News Report visar att Nyheter24:s varumärke är starkare än båda de stora kvällstidningarnas

- Nominerade till Årets kampanj, för Knorr Snack Pot “Battle of the Streamers”


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tv-torn kollapsar efter rysk attack i Charkiv

Skolbuss har krockat med linjebuss – minst två till sjukhus

Två bussar har kolliderat utanför Gällivare. Enligt polisen ska den ena bussen ska kört in i den andra bakifrån på E10 i norrgående riktning i Hakkas i Gällivare kommun.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om brand

"Brand i flerfamiljshus i Eskilstuna.", skriver polisen på sin hemsida.

Populära bryggeriet riskerar böter på 500 000 kronor

Poppels bryggeri står inför ett vite på hela 500 000 kronor. Konsumentverket har tidigare yrkat för att bryggeriet ska betala en miljon, men efter en överklagan har vitet minskat.

Åklagare: Trump orkestrerade kriminell plan

USA:s tidigare president Donald Trump orkestrerade en kriminell plan i syfte att korrumpera presidentvalet 2016, säger åklagare Matthew Colangelo. Enligt försvarsadvokat Todd Blanche har Trump inte begått några brott. Det finns inget fel med att försöka påverka ett val, säger han.

Ludmila Engquists ord chockar profilen: "Så j*vla pressad"

1 timme sedan
Ludmila Engquists karriär tog en oväntad vändning när hon började med vintersporten bob, efter att ha avslutat friidrottskarriären. Kort efteråt erkände hon att hon dopat sig. Att idén om att satsa på bob kom från Engquist själv chockar både sportprofiler och tv-makare.