Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vinterpenis är en grej – undviker du att bli drabbad

- 06/10/2018, 20:54

Vinterpenis, tro det eller ej, men det finns och det är en grej. På vintern blir det ju som vi vet mycket kallare. Och vi fryser inte bara om fingrarna, nej nej även om penisen.

Nu grabbar, och tjejer för den delen, är det dags att förbereda sig. För vad? Jo, vinterpenisen. Det är nämligen något som finns och "kan hända" på riktigt.

Om penisen fryser så kan det också bli en märkbar krympning av den, som dessutom kan leda till minskade erektioner. Men inte bara det, orgasmerna kan bli svårare att få till, rapporterar Metro.co.uk.

Krympa med 50 procent

Ja alltså nu är det ju inte så att penisen helt och hållet går i något slags viloläge, som typ björnen går i ide. Nej så illa är det inte. Men det är faktiskt en fysisk och helt naturlig reaktion på kylan, att penisen krymper.

Men vad sjutton beror det här på? Jo, blodkärlen i penisen stängs av på grund av den kalla temperaturen. Så män kan faktiskt förvänta sig att penisen krymper med upp till 50 procent i längd, hur galet det än låter.

Det är inte bara i längd som penisen kan krympa, utan även omkretsen kan faktiskt bli 20 till 30 procent mindre. 

Testiklarna drar in sig

– Kroppen är programmerad för att bevara värme och energi. Testiklarna drar in sig, så att de också kan hålla sig varma, säger Annabelle Knight som är sex- och relationsexpert, rapporterar Metro.co.uk.

Så, när kylan kommer så kan alltså både pungkulor och penis se mindre ut än vanligt. Och självklart är ju det ingen biggie, men kan ju vara bra att veta?

Det kalla vädret kan faktiskt också leda till att det är svårare att bli upphetsad. För det har visat sig att värme och mys har hjälpt människor att nå orgasm, på grund av att kroppen slappnar av.

Sex med stumpor

Så till alla er som har strumporna på er under samlag, det är okej. För man är faktiskt mer benägen att uppnå en orgasm med stumporna på.

Och även om man kan vara på humör för sex så kan ändå kylan komma emellan och förstöra. Hur? Jo, även om man är kåt i kylan så kan det vara svårare att få orgasm.

– Det kan ta längre tid för män att få orgasm när de är kalla, fortsätter Annabelle Knight.

Inte permanent

Och om vinterpenis inte låter som något lockade så har vi glada nyheter. Problemet är inte permanent och det är otroligt lätt att förbereda sig.

Hur? Det enda du behöver tänka på för att slippa en krympande vinterpenis är att försöka hålla dig varm. Men det kan också vara bra att försöka planera lite, så att man får den lilla extra tid för upphetsning som penisen kanske behöver, enligt Metro.co.uk.

Om din penis minskar i vinter så är det antagligen på grund av kylan. Och det går att göra något åt. Det enda botemedlet är helt enkelt att värma sig.

Så det är bara att mysa järnet nu, för vintern är på ingång. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om Andrew Warlde och hans "robot"-penis. Han föddes nämligen helt utan penis, men vid 45 års ålder kan han äntligen ha samlag. Det kan du läsa mer om här.