Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är jobben som ger dig flest dejter

- 09/10/2018, 22:19

Jobbar du som barnskötare? Då har du troligtvis en fördel i dejtingsfären. Här är en lista på de yrken som ses som mest attraktiva av dejtande singlar.

Hur är man mest attraktiv på singelmarknaden? Det finns ju faktiskt inget svar på det, eftersom vi alla är olika och tycker om olika egenskaper.

Men tro det eller ej, det verkar ändå finnas mer och mindre attraktiva yrken. Jobbar du som barnskötare? Då hamnar du på plats nummer två på listan. Och ni vet väl vad de säger? Silver är finare än guld!

Attraktiva yrken

Bara för att det finns en lista med "attraktiva yrken" så är det kanske inget man behöver sträva specifikt efter. Men just vad en person jobbar med om dagarna kan faktiskt i många fall säga något om hens kompetenser och egenskaper. Framförallt, överraskande nog, när det handlar om nya bekantskaper.

Så, till sak. Vad säger listan då? Vilka jobbtitlar är det som har den absolut högsta attraktionstiteln?

Här är hela listan:

  1. Managementkonsult 
  2. Barnskötare 
  3. Jurist 
  4. Undersköterska 
  5. Kundansvarig 
  6. Säljare 
  7. Designer 
  8. Advokat 
  9. Projektledare 
  10. Läkare

Med andra ord så visar listan att personer med ett gott affärssinne, men också personer som är barnkära, kan göra många singlar spända och förväntansfulla. 

Men något som ändå är lite otippat är ju tionde platsen? Kanske är det förutfattade meningar, men trodde man inte att en läkare skulle hamna lite högre upp på listan?

Isbrytare

Listan är skapad utifrån dejting-appen Happn, som har kartlagt användarnas intresse.

– Att berätta om sitt jobb är en bra isbrytare och kan i många fall också väcka nyfikenhet hos en ny bekantskap. Det kan därför öka dina chanser att någon lägger märke till din dejtingprofil om du skriver ut vad du jobbar med, säger Eugénie Legendre i ett pressmeddelande, global kommunikationsansvarig på Happn.

Har du något utav yrkena? Eller kanske ser du dig om efter annat? Visste du att en "dålig chef" kan göra en sjuk? Så är du förkyld ofta kan det faktiskt vara en av anledningarna. Jo, det är faktiskt så att forskning visar på det, här kan du läsa mer om det.