Kvinnlig läkare. En kille som funderar på hur man blir kär.
Vilka yrken är det egentligen som är mest attraktiva på singelmarknaden? - Foto: Shutterstock / Pixabay

Här är jobben som ger dig flest dejter

Jobbar du som barnskötare? Då har du troligtvis en fördel i dejtingsfären. Här är en lista på de yrken som ses som mest attraktiva av dejtande singlar.


Hur är man mest attraktiv på singelmarknaden? Det finns ju faktiskt inget svar på det, eftersom vi alla är olika och tycker om olika egenskaper.

Men tro det eller ej, det verkar ändå finnas mer och mindre attraktiva yrken. Jobbar du som barnskötare? Då hamnar du på plats nummer två på listan. Och ni vet väl vad de säger? Silver är finare än guld!

Attraktiva yrken

Bara för att det finns en lista med "attraktiva yrken" så är det kanske inget man behöver sträva specifikt efter. Men just vad en person jobbar med om dagarna kan faktiskt i många fall säga något om hens kompetenser och egenskaper. Framförallt, överraskande nog, när det handlar om nya bekantskaper.

Så, till sak. Vad säger listan då? Vilka jobbtitlar är det som har den absolut högsta attraktionstiteln?

Här är hela listan:

  1. Managementkonsult 
  2. Barnskötare 
  3. Jurist 
  4. Undersköterska 
  5. Kundansvarig 
  6. Säljare 
  7. Designer 
  8. Advokat 
  9. Projektledare 
  10. Läkare

Med andra ord så visar listan att personer med ett gott affärssinne, men också personer som är barnkära, kan göra många singlar spända och förväntansfulla. 

Men något som ändå är lite otippat är ju tionde platsen? Kanske är det förutfattade meningar, men trodde man inte att en läkare skulle hamna lite högre upp på listan?

Isbrytare

Listan är skapad utifrån dejting-appen Happn, som har kartlagt användarnas intresse.

– Att berätta om sitt jobb är en bra isbrytare och kan i många fall också väcka nyfikenhet hos en ny bekantskap. Det kan därför öka dina chanser att någon lägger märke till din dejtingprofil om du skriver ut vad du jobbar med, säger Eugénie Legendre i ett pressmeddelande, global kommunikationsansvarig på Happn.

Har du något utav yrkena? Eller kanske ser du dig om efter annat? Visste du att en "dålig chef" kan göra en sjuk? Så är du förkyld ofta kan det faktiskt vara en av anledningarna. Jo, det är faktiskt så att forskning visar på det, här kan du läsa mer om det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du ett jobb?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.