Torsdag 26 Maj
Stockholm

Winamp återupplivas – 90-talet möter 2000-talet

Winamp och en tjej som är förvånad.
Nu ska Winamp uppdateras som app. Foto: Faksimil Twitter / Pixabay

Det var år 1997 som Winamp lanserades. Nu ska de göra en comeback, trots att de redan har flera miljoner användare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1997, det är riktigt längesen. Visst kan det ha hänt mycket det året, men något riktigt häftigt var att Winamp lanserades. 

Winamp? Vad är det?

Jo, Winamp är en gratis mediaspelare, något som man för längesen skulle kunna jämföra med exempelvis dagens QuickTime-player som många har på sin dator. Men redan då, 1997, kunde man faktiskt i princip spela upp det mesta i programmet. 

Men nu ska alltså Winamp återupplivas!

Vad innebär det?

Det ska återupplivas under 2019, som en ny mobilapp för allt ljud som du nu än önskar. Men också kommer det att finnas som ett uppdaterat desktop-program. Du kommer alltså kunna använda dig av Winamp på både din dator och mobil, så var det ju inte riktigt 1997.

Men senaste uppdateringen som Winamp kommit med var 2013, inte riktigt igår om man säger så. Men det är i alla fall inte på grund av användarskaran. För ska man tro Winamps ägare Radionomy så är det flera miljoner användare, rapporterar M3.

Undra vilka de är? Oavsett vilka det nu än är så kommer de i alla fall bli glada. För nu äntligen, under år 2019, kommer det en uppdatering. 

Mobilapp

Det kommer en första uppdatering redan nästa vecka, men det är mest buggfixar. Men den stora bomben släpps alltså nästa år, när Winamp kommer som en mobilapp, enligt M3.

Som förr i tiden är tanken att den ska kunna spela upp det mesta från internets värld. Och då pratar vi egna filer, mp3-filer, internetradiostationer och musikstreamingtjänster. Men hör och häpna, även poddar kommer kunna spelas upp i appen. Fanns ens poddar 1997?

Hela idén är att allt det ljud som vi lyssnar på ska kunna sökas upp från en enda app. Kommer det kunna konkurrera med exempelvis Spotify? Det vet bara framtiden.

Något annat som verkligen tog internet med storm är den försvunna bilen. Nyheter24 har tidigare rapporterat om det, som du kan läsa mer om här. Kan du se den?

Har du hört talas om Winamp förut?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela