Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Okänt ämne orsakar avspärrningar på Östermalm – personer ska saneras

Nyheter | 17/10/2018 16:05

På Östermalm i Stockholm är det flera byggnader som spärrats av. Anledningen ska vara att minst 10 personer kommit i kontakt med något okänt ämne.

Under onsdagseftermiddagen spärrades flera byggnader av på Östermalm i Stockholm. Anledningen ska vara att minst tio personer ska ha kommit i kontakt med något slags okänt ämne, rapporterar Aftonbladet.

– Vi håller på och kontrollerar ett föremål på en adress där, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen till Aftonbladet. 

Okänt föremål

Det är i centrala Stockholm, till en adress nära Birger Jarlsgatan/Nybrogatan, som det verkar ha inkommit ett okänt föremål. Föremålet som har inkommit till adressen verkar fortfarande vara okänt, därför har flera byggnader spärrats av. 

Föras till sjukhus i ambulans

Nu inväntas räddningstjänsten för att genomföra sanering. Det verkar vara minst tio personer som ska genomgå en sanering och efter det ska de föras till sjukhus i ambulans. 

– Vi håller på att kontrollera ett föremål som kommit till en adress där. Vi vet inte vad det rör sig om och av den anledningen har personal skyddsmask på sig, fortsätter Anna Westberg.

Enligt Aftonbladet vet man fortfarande inte exakt vad det är för ämne som personerna fått på sig. 

Men enligt Omni verkar det vara någon form av pulver, som ska ha skickats till ett företag. 

Inga personskador

Ännu finns inga uppgifter om några personskador.

Men redan ska det nu ha inletts en förundersökning om olaga hot mot grupp, uppger Aftonbladet.

Har du varit i Stockholm?