fötter och ett par som är nära varandra
Att ligga med ditt ex kan göra att du lättare går vidare. - Foto: Shutterstock

Att ligga med ditt ex är inte så dåligt som du tror

Har du alltid trott att ligga med ditt ex är dåligt för att gå vidare efter ett break-up? Nya studier visar däremot att ni kanske borde fortsätta att ligga med varandra, det kan nämligen hjälpa dig att gå vidare.


Att ha sex med någon som man älskar kan nog vara det bästa som finns i hela vårt oändliga universum! Men det kan också vara en av sakerna som känns så tomt efter ett break-up – att man inte längre kommer att ligga med sin älskling där kemin har varit 110 procent och stämningen maxad. 

Och helt naturligt blir det också att tråna lite efter sitt ex när förhållandet har tagit slut, för det är ju den enda fysiska och sexuella kontakt som man haft under en tid. 

Till dig som fortfarande tänker på heta akter med din ex-partner, till dig har vi glädjande nyheter! Nya studier visar att det faktiskt kan vara bra för själen och läkningsprocessen att ligga med sin före detta älskling, något som Mirror Online skriver om.  

Att ligga med ditt ex kan faktiskt gynna dig. Bildkälla: Shutterstock

Gjorde inte saker och ting värre

För att få fram det glädjande (eller icke-glädjande) resultatet har forskare från Wayne State University genomfört en studie med totalt 485 personer. 

I den första studien deltog 113 personer där samtliga nyligen gått igenom ett tufft break-up och i den andra deltog 372 personer. Där fick de deltagande svara på hur många gånger de har haft sex med sitt ex samt hur mycket sex de har försökt att få till. De fick även svara på om det fortfarande fanns känslor kvar efter det. 

Till mångas förvåning visade resultatet att sex med ett ex inte gjorde saker och ting värre i återhämtningen från ett uppbrott.

Stephanie Spielmann ledde undersökningen och menar att vi har haft fel uppfattning om det här med sex och ex, skriver Mirror Online. 

– Det faktum att sex med en ex har blivit mest ivrig efterföljd av dem som har svårt att gå vidare, tyder på att vi kanske kanske mer kritiskt ska utvärdera människors motivation bakom att förfölja sex med ex, säger Spielmann till Mirror Online.

Så är du fortfarande ledsen över att du och din älskling har gjort slut? Tveka då inte att ringa upp och invita till ett ligg! 

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur mycket en svensk får ligga. Läs mer om det här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du legat med ditt ex någon gång?
Tack för din röst!