Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är det rätta sättet att riva ost på

Nyheter | 28/10/2018 14:43

Är du en av många som brukar vilja krydda din mat med lite extra ost på toppen? Och river du den dessutom själv? Då kan det här vara något för dig! Detta sätt att riva ost på har gått viralt och bananas på Twitter.

Riven ost – pricken över i:t i en god bolgonese, på pizzan eller i tacon. Ja, riven ost kan man nästan alltid tillsätta för att få maten lite extra krämig eller mer smakrik (beroende på vilken ost man använder). 

Att riva ost i stället för att köpa färdigriven är både ekonomiskt och matsmart. Och de allra flesta har förmodligen lärt sig att riva osten med rivjärnet stående, så att osten hamnar på en skärbräda.

Däremot visar det sig kanske inte vara det mest effektiva sättet. I alla fall inte om man ta efter Instagram-kontot "Tastemade UK".

Låt rivjärnet ligga ner 

I en video som publicerats på deras Instagram-konto visas ett annat, lite udda sätt att riva ost på. Metoden gör att vi både håller våra fingrar hela och inte så mycket av osten går till spillo.

Knepet? Att lägga rivjärnet ner på sidan. 

Låt rivjärnet ligga ner
När järnet ligger ner samlas all direkt där i. Bildkälla: TastemadeUK/Instagram

Men det var efter att Bea Symons, en tatuerare från Nottingham, spred filmen på sitt twitterkonto som filmen blev viral och folk gick bananas. 

"Okej, jag var i dag gammal när jag fick reda på att DETTA är hur ett rivjärn ska användas. Jag känner mig dum", skriver hon på Twitter

Blandade reaktioner

Det här är något nytt för flera, något som många aldrig ens tänkt tanken på att göra. 

"Jag prövade just detta till middagen och det var så mycket lättare, vafan", skriver en användare.

"Konstigt att vi alla har rivit vertikalt, lol. Men nu när jag tänker på det låter det vettigt att göra som på videon", skriver en annan

Men alla är inte lika exalterade över att lägga rivjärnet ner. Vissa är mer skeptiska.

– Vad är skillnaden från att ha rivjärnet ståendes i skålen och att osten bara ramlar ner i den direkt?", skriver användaren Paul Wilson. 

Ja, det råder alltså blandade meningar om hur ost ska rivas, men har du aldrig prövat att lägga rivjärnet ner när du ska riva ost, så kanske det är värt att pröva nästa gång det är dags! 

Nyheter24 har tidigare skrivit om varför alla människor älskar ost. Det kan du läsa mer om här!

Brukar du riva ost med rivjärnet stående?