Söndag 24 Okt
Stockholm

Fel storlek på din bh kan orsaka huvudvärk

bh
Fel storlek på din bh kan orsaka huvudvärk. Foto: Fredrik Persson / TT, Pixabay

Brukar du ha ont i huvudet? Då kan det vara ett tecken på att din bh är i fel storlek och att du borde uppgradera din bh-låda genom att gå och köpa en ny.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De flesta som någongång haft en bh på sig känner nog igen den underbara känslan av att ta av den efter en dag på jobbet eller i skolan. 

Att ha bh på sig kan väldigt ofta kännas jobbigt. Finns det något mer irriterande än att dra upp ett bh-band som upprepande gånger glidit ner över axeln. Ibland händer det också att bh:n skaver och kliar. Vissa gånger sitter den också så hårt att det blir märken på kroppen. 

Men inte nog där. Nu visar forskning på att din bh också kan vara orsaken till att du får huvudvärk. 

78 procent går runt i fel bh-storlek

Orsaken till huvudvärken kan grunda sig i fel val av bh, nämligen i fel bh-storlek. Forskning som har gjorts visar att 78 procent av världens kvinnor faktiskt använder en bh som inte är rätt i storleken. Det leder då till smärtor i ryggen, axlarna, brösten och i nacken, vilket bidrar till huvudvärk, skriver nyhetssajten RSVPLIVE. 

Bröst väger mycket 

En bh-expert som jobbar på underklädesmärket Triumph säger att bröst som har en D-kupa väger ungefär ett halvt kilo. Och har du inte rätt bh-storlek blir det då en väldigt tung belastning för huvudet och överkroppen, skriver RSVPLIVE. 

Ny bh tog bort huvudvärken

Triumphs expert har länge arbetat med att hjälpa kvinnor att hitta just den rätta storleken. Flera kunder som tidigare upplevt huvudvärk och smärta i överkroppen kom senare tillbaka till experten och berättade om de stora skillnaderna som hade hänt efter de köpt en bh i rätt storlek. 

En kvinna som länge lidit av en odiagnoserad smärta i huvudet och ryggen kom efter två veckor tillbaka till Triumph och berättade att hon inte upplevt varken huvudvärk eller smärtor i nacken sedan hon köpt en ny bh.

Välj efter passform, inte utseende 

Det är självklart att många kvinnor vill ha fina underkläder. Men ibland får man helt enkelt "face the fact" och köpa den mer stabila bh:n med tjockare band istället för den nättare bh:n om man har lite större bröst.

För bästa möjliga stöd, oavsett storlek på kupa, är alltid det bästa att hitta en bh som passar i form och kupa för din kropp.

"Om du har en större byst, är det ännu viktigare att hitta en stödjande bh. Gå till modeller med tjockare band och med fler ögglor. Vi vill alla ha en snygg bh, men om den inte erbjuder rätt stöd hjälper den dig inte ett dugg", säger experten enligt RSVPLIVE

Så, känner du av huvudvärk eller andra smärtor i överkroppen är det bäst att gå och dubbelkolla din bh. Det kan faktiskt vara så att du är en av de 78 procenten av världens kvinnor som faktiskt har fel bh-storlek. Kolla hellre en gång för mycket än en gång för lite. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om bh:n som orsakade stora smärtor. Det kan du läsa mer om här!

Använder du bh?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela