Polisen: En kropp hittad – med stor sannolikhet 12-årige Dante

- 09/11/2018, 17:15 -

Under fredagseftermiddagen påträffade polisen en avliden kropp intill en kraftstation i Falkenberg. Polisen befarar att det är 12-årige Dante.

Klockan 17:15 under fredagseftermiddagen höll polisen en presskonferens angående den försvunne 12-årige Dante. Polisen bekräftar att de hittat en avliden person, som med största sannolikhet är Dante.

– Vi har i dag vid 15:40-tiden anträffat en avliden person. Den avlidne är inte fullgott identifierad, men anhöriga har underrättats om att med allra största sannolikhet är Dante, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef. 

Polisen berättar att kroppen ska ha påträffats i ån Ätran, vid luckorna till kraftstationen Herting, i utkanten av centrala Falkenberg. 

Misstänker inget brott

Polisen kan ännu inte svara på vad som har hänt Dante, men säger att det i dagsläget inte är något som tyder på att ett brott ska begåtts. 

– Det finns inget som i dag har stärkt våra misstankar om brott, säger Christer Bartholdsson. 

Men brottsrubriceringen är dock fortfarande människorov. 

Vill tacka alla som har engagerat sig 

Christer Bartholdsson vill också passa på att tacka alla tusentals personer som har hjälpt till i sökandet av 12-årige Dante. 

– Jag är oerhört tacksam, både som polis och som medmänniska, att det finns det här engagemanget för att hjälpa till. Det är ett engagemang som är svårt att greppa om. Att folk har ställt upp som de har gjort värmer oerhört. Det är många som lagt ner hela sin själ och all energi i det här för att det ska sluta på ett annat sätt. Man ger allt för att hitta honom, och när beskedet kommer blir det väldigt, väldigt tomt, sa han på presskonferensen. 

Tömde ån på vatten 

Under torsdagskvällen meddelade polisen att de skulle sänka vattennivån i ån Ätran, allt för att underlätta sökandet efter Dante.

– Vi har samverkan med kraftägaren för att reglera lite så att det blir lättare för dykarna och underlätta deras arbete. Det är strömt, sade då Tommy Nyman, polisens presstalesperson, till Expressen

Och det är alltså här som polisen gjorde fyndet av den avlidna kroppen. 

Varit försvunnen i tre dygn

Det var strax innan klockan sex på tisdagskvällen som 12-årige Dante försvann från sitt hem i Falkenberg. Han tog med sig familjens hund ut på en promenad, men det var bara hunden som kom hem igen. Dante anmäldes då försvunnen. 

Stor sökinsats 

Sökinsatsen efter Dante har varit stor och engagerat 1000-tals människor landet över. Bland annat har polisen tillsammans med militären, frivilligorganisationen Missing People och andra frivilliga arbetat dygnet runt för att försöka hitta Dante.