Tåg som har kraschat.
En tågolycka inträffade i Ankara. - Foto: TT

Tågkrasch i Turkiet – flera döda och många skadade

Ett höghastighetståg i Ankara, Turkiet, krockade på torsdagsmorgonen med ett lokaltåg. Minst sju människor har dödats, ett 40-tal har skadats och en gångbro har delvis rasat på grund av tågkraschen.


Det pågår just nu en stor räddningsinsats vid platsen för tågkraschen i de västra delarna av Turkiets huvudstad Ankara. Olyckan inträffade vid 06.30, lokal tid, när ett höghastighetståg var på väg mellan Ankara och provinsen Konya. 

Minst sju människor ska ha dödats i olyckan och ett 40-tal människor har skadats. En gångbro har delvis rasat i samband med tågkraschen. 

En tågolycka inträffade på torsdagsmorgonen i Ankara. Bildkälla: TT

Guvernören Vasip Sahin har sagt till journalister att höghastighetståget mot Konya kolliderade med ett lok som hade i uppdrag att inspektera räls på samma rutt. 

CNN Türk skriver att två av vagnarna spårade ur och välte i kraschen, enligt Aftonbladet

Se bilder från tågkraschen i Ankara i klippet ovan. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.

USA väntas stoppa palestinskt FN-medlemskap

FN:s säkerhetsråd planerar en omröstning i den kontroversiella frågan om fullvärdigt medlemskap för palestinierna i världsorganisationen sent på torsdagen. USA uttrycker stor tvekan över ett godkännande av Palestina som fullvärdig FN-medlem.

Kvinna avled på sjukhus – man mordmisstänkt

En kvinna i 25-årsåldern i Luleå har avlidit till följd av allvarliga skador som hon fick i en lägenhet i förra veckan, skriver Norrbottens-Kuriren.

Polisen i Kristinehamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil dikeskörd utefter E18 när kontrollplats Ölme i riktning mot Karlstad.", skriver polisen på sin hemsida.

När är EU-valet 2024 och vilka får rösta? Här är svaren!

1 timme sedan
När är det EU-val 2024, vilka får rösta och hur såg valresultatet ut år 2019? Nyheter24 reder ut allt du kan tänkas vilja veta inför det stundande valet.