Tisdag 25 Jan
Stockholm

Man dömdes för tjuvskytte – tvingas titta på Bambi

ett brunt gevär, en tecknat rådjur, tecknad kanin
Tjuvskytten tvingas titta på "Bambi". Foto: Fredrik Sandberg / TT, Walt Disney Productions

En tjuvjägare i USA dömdes för att illegalt ha skjutit hjortar i delstaten Missouri. Nu tvingas han titta på Disney-filmen Bambi en gång i månaden som straff.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Amerikanen David Berry Jr ska ha olagligt skjutit ett antal hjortar för deras huvuden och horn. Resterna ska han bara ha lämnat i skogen för att ruttna. Nu är han dömd till ett års fängelse och som straff har domaren Robert George i Lawrence County, Missouri, USA, tänkt helt utanför boxen.

För att garantera att David Berry Jr inte ska skjuta fler hjortar tvingas han nu titta på Walt Disney-filmen "Bambi" minst en gång i månaden, detta skriver CNN. I den klassiska filmen från 1942 skjuts rådjuret Bambis mamma till döds av en jägare. 

Skjutit hundratals hjortar

Under en treårsperiod ska David Berry Jr ha dödat hundratals hjortar tillsammans med några av sina familjemedlemmar. Tjuvskytten har gripits en gång tidigare i augusti 2016 med sin pappa och bror efter en nio månader lång utredning. 

Den senaste perioden har 14 personer arresterats i en stor utredning om illegal jakt i delstaterna Missouri, Kansas och Nebraska och även i Kanada.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Bambi i ett helt annat sammanhang. Rådjuret återvänder nämligen till teverutan i "Kalla Anka och hans vänner önskar god jul". Läs mer om det här!

Tycker du att det här var ett rättvist straff?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela