ett flygplan åker i luften, en flygplats med människor
Bråk på Thailandsflyg - Foto: Stina Stjernkvist/TT, Tomas Oneborg/SvD/TT

Storbråk på Thailandsflyg – hotade att "knäppa" en mamma

Polisen på Arlanda fick larm om ett bråk som hade uppstått på ett flyg från Thailand. Ett bråk ska ha uppstått ombord, där en kvinna uppges ha hotat andra passagerare ombord.


Under onsdagen kom det rapporter om att ett bråk hade inträffat på ett passagerarplan påväg till Arlandas flygplats från Thailand. Enligt UNT ska en passagerare ha agerat aggressivt och hotat andra personer ombord. Nu har flera anmälningar upprättats mot passageraren, som uppges vara en kvinna. 

– Hon ska ha hotat en annan passagerare och dennes familj, samt filmat dem utan tillåtelse. Bland annat ska hon ha sagt att hon skulle knäppa mamman när de klivit av planet. Den hotade kvinnan ska ha blivit väldigt rädd, säger Kenneth Knuts, stationsbefäl hos gränspolisen Arlanda, till UNT.

Knuts säger också att kabinchefen på flyget ska ha hotats. Kvinnan misstänks nu för hot mot tjänsteman, olaga hot, och ofredande. Men Polisen vet fortfarande inte vad som startade bråket.

– Jag kan bara tänka mig. Man sitter trångt och åker långt, säger Kenneth Knuts till UNT.

Flera bråk på Arlanda

Bara några timmar innan, vid 15-tiden på onsdagen, hade ytterligare en konflikt inträffat på ett plan som också var påväg från Thailand till Arlanda. Då ska också en passagerare ha hamnat i bråk med personalen på flyget.

”En utländsk medborgare och personalen ombord på ett flygplan har haft en dispyt vilket renderat i att polis får möta vid gate på Arlanda”, skriver polisen på sin hemsida.

Händelsen slutade i två anmälningar om ofredande. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hamnat i gräl på ett flygplan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Han bor mitt i USA:s gränskris

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.