Norge
En svensk kvinna och tre finländare befaras döda i det norska fjället. - Foto: Google maps

En svensk kvinna och tre finländare saknas i norska fjällen

Under onsdagseftermiddagen anmäldes fyra personer saknade i Blåbærfjellet i Troms, Norge. Det ska röra sig om en svensk kvinna och tre finländare. Enligt uppgifter har flera mindre laviner inträffat i området.


En svensk kvinna och tre finländare saknas i Blåbærfjellet i Troms, norska fjällen, rapporterar NRK.

Ska inträffat flera mindre laviner i området

Personerna sågs senast omkring 14 på onsdagseftermiddagen. Men när en femte person som är en del av det försvunna gänget inte sett sina kompisar på två timmar, blev han orolig och larmade polisen. Enligt honom ska det också inträffat flera mindre laviner i området där hans kompanjoner senast sågs.

Både polis och flera ambulanshelikoptrar söker i området där personerna ska ha försvunnit. Även Röda korset är med och letar. 

Polisens information 

Under eftermiddagen publicerade polisen i Troms ett inlägg på Twitter om händelsen. 

"En svensk man saknar sina fyra följeslagare i Blåbærfjellet. Flera mindre laviner i området. Ovisst om någon kan kommit till skada. Polis och ambulanshelikopter är på väg till området, och frivilliga räddningsgrupper hjälper."

Än så länge har man sökt utan resultat 

Enligt NRK har ambulanshelikoptern sökt i området en tid nu, utan att ha hittat någon. Vid 18:35 var helikoptern på väg upp i bergen igen. Då åkte delar av Röda Korsets besättning samt polisens sökhund med upp på fjället för att söka.

– Helikoptern flyger upp dem i fjället så att de kan utföra fler sökningar. Det är långt upp, så det tar för lång tid att komma dit ensam, förklarar Morten Augensen, operationschef i Troms polisområde, till NRK.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Norge?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.