Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En svensk kvinna och tre finländare saknas i norska fjällen

- 02/01/2019, 19:23 -

Under onsdagseftermiddagen anmäldes fyra personer saknade i Blåbærfjellet i Troms, Norge. Det ska röra sig om en svensk kvinna och tre finländare. Enligt uppgifter har flera mindre laviner inträffat i området.

En svensk kvinna och tre finländare saknas i Blåbærfjellet i Troms, norska fjällen, rapporterar NRK.

Ska inträffat flera mindre laviner i området

Personerna sågs senast omkring 14 på onsdagseftermiddagen. Men när en femte person som är en del av det försvunna gänget inte sett sina kompisar på två timmar, blev han orolig och larmade polisen. Enligt honom ska det också inträffat flera mindre laviner i området där hans kompanjoner senast sågs.

Både polis och flera ambulanshelikoptrar söker i området där personerna ska ha försvunnit. Även Röda korset är med och letar. 

Polisens information 

Under eftermiddagen publicerade polisen i Troms ett inlägg på Twitter om händelsen. 

"En svensk man saknar sina fyra följeslagare i Blåbærfjellet. Flera mindre laviner i området. Ovisst om någon kan kommit till skada. Polis och ambulanshelikopter är på väg till området, och frivilliga räddningsgrupper hjälper."

Än så länge har man sökt utan resultat 

Enligt NRK har ambulanshelikoptern sökt i området en tid nu, utan att ha hittat någon. Vid 18:35 var helikoptern på väg upp i bergen igen. Då åkte delar av Röda Korsets besättning samt polisens sökhund med upp på fjället för att söka.

– Helikoptern flyger upp dem i fjället så att de kan utföra fler sökningar. Det är långt upp, så det tar för lång tid att komma dit ensam, förklarar Morten Augensen, operationschef i Troms polisområde, till NRK.


Har du varit i Norge?